Teknoloji

Nokia yeni akıllı telefonlarının tanıtım tarihini açıkladı

nokia hmd global
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 19 Mart’ta Londra’da düzenleyeceği etkinliğin davetiyelerini göndermeye başladı. Söz konusu etkinlikte şirketin iptal edilen 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2020) sergilemeyi planladığı cihazların tanıtılması muhtemel görünüyor.

Nokia’nın etkinliğin duyurusu için James Bond temasını seçmesi ise ilginç bir tercih olarak değerlendirilebilir. HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas’ın Twitter’da paylaştığı 9 saniyelik videoda James Bond tarzı grafiklerin bulunması ve “Bir sırrı öğrenmek ister misiniz?” sorusunun sorulması dikkat çekiyor.

HMD Global’ın etkinlikte tam olarak neyi sergileyeceği hâlâ bilinmiyor. Diğer pek çok markanın aksine, Nokia’nın yeni telefonlarıyla ilgili sızıntıların minimum seviyede kaldığı söylenebilir.

Nokia’nın uygun fiyatlı 5G telefonu 8.2’yi bu etkinlikte tanıtması muhtemel görünüyor. Söz konusu telefonun Qualcomm Snapdragon 765 işlemci taşıması bekleniyor. Uygun fiyatlı 5G deneyiminin uzun süredir Nokia’nın gündeminde olduğu biliniyor.

Nokia’nın klasik telefonlarından Xpress Music’in yeni versiyonunu da bu etkinlikte tanıtabileceği belirtiliyor. 2007’de çıkan Xpress Music, müzik odaklı özellikleriyle dikkat çekmişti.

Şirketin orta segment kadrosunda da yeniliğe gitmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak amiral gemisi olarak anılan Nokia 9.2 PureView’in çıkışı için oklar yılın ilerleyen aylarını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER