Teknoloji

Nintendo’nun Switch planlarıyla ilgili yeni iddia

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo Switch ailesinin en yeni üyesi Switch Lite, yurt dışında 20 Eylül’de satışa sunulacak. Nintendo Switch ailesinin en yeni üyesi Switch Lite, yurt dışında 20 Eylül’de satışa sunulacak.. Taşınabilir oyun konsoluna sahip olmak isteyenlerin yurt dışında 200 dolar ödemesi gerekecek. Konuşulanlara göre, Nintendo bunun yanında bir de üst sınıf konsol sunacak. Ancak Nintendo’nun Switch’e dair planları daha geniş kapsamlı ve uzun vadeli olduğu düşünülüyor.

The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre; Japon oyun devi, Switch platformunun yaşam süresini uzatmayı amaçlıyor. Şirketin bu doğrultuda Switch Lite ve üst sınıf konsol dışında yeni seçenekler hazırladığı belirtiliyor.

Nintendo’nun planlarına dair güncel bilgilerin kaynağı ise oldukça ilginç. Sharp‘ın başkan yardımcısı Katsuaki Nomura, yeni Switch’lerde kullanılacak ekran teknolojisi hakkında bilgi verdi. Nomura, bir oyun cihazı üreticisine IGZO ekran paneli tedarik edeceklerini belirtti. Sharp yöneticisi doğrudan Nintendo’nun adını vermese de, mevcut bilgiler Nintendo’yu işaret ediyor.

IGZO ekran paneli; Sharp’ın üst sınıf 8K TV’lerinde, Aquos akıllı telefonlarda ve çift çentikli R2’de kullanılıyor. Switch Lite’ın 720p çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağı biliniyor. Üst segmentte konumlanacak Switch’te ise çözünürlüğün artması bekleniyor. Çıkışı kesin olan yeni modellerden sadece birinde IGZO panelin kullanılabileceği belirtiliyor.

Nintendo Switch için yol haritasını 20 Eylül’de açıklayabilir

Nintendo Switch Lite, 2019 sona ermeden Nintendo’nun tanıtacağı tek konsol olacak. Şirketin uzun vadeli planlarını 20 Eylül’de açıklayabileceği belirtiliyor. Hâlihazırda Switch’e olan yüksek ilginin Switch Lite ile daha da kuvvetlenmesi muhtemel görünüyor. Switch Lite sonrasındaki konsolların bu başarıyı desteklemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER