Manşetler

Nintendo Switch’in daha ucuz ve küçük versiyonu tanıtıldı

Nintendo Switch Lite taşınabilir oyun konsolunun duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni ürün, orijinal tablet-konsol hibrit cihazının daha ucuz bir alternatifi olma özelliğini taşıyor.

Switch Lite, 199 dolarlık yurt dışı fiyatıyla normal Switch konsoldan 100 dolar kadar daha ucuzz. Bu fiyata Switch’in düzgün bir versiyonunu, birtakım eksikliklerle birlikte alıyorsunuz. Switch Lite tamamen elde oyun için tasarlanmış. TV’ye bağlayamıyorsunuz ve Joy-Con kumandalar da doğrudan gövdeye eklenmiş. Yine de, iki sistemin birbirini tamamlayacağını ve pazarda bir arada bulunacağı Nintendo tarafından dile getiriliyor.

Switch Lite, orijinal modelden daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda Joy-Con kumandaların doğrudan eklenmiş olması nedeniyle daha sağlam hissini verdiği de belirtiliyor. Kumanda düzeni hemen hemen aynı şekilde korunuyor. Ancak yeni Switch Lite konsolunda, orijinal modelde bulunan ve fazla beğenilmeyen yön tuşlarının yerini d-pad alıyor.

nintendo switch lite

Nintendo, Lite’ın pil ömrünün biraz daha iyileştirildiğinin altını çiziyor. Ancak bunun ötesinde rakam paylaşmıyor. Güç tüketimi bakımından daha verimli bir işlemci yapısı kullanılıyor. Bununla birlikte dahili kumandalar ekstra pil barındırmıyor. Ayrıca Switch Lite, orijinal modeldeki gibi destek ayağı içermiyor.

Lite; sarı, gri ve turkuvaz gibi farklı renklerle geliyor. Aynı zamanda özel bir açık gri renkte Pokémon Sword and Shield versiyonu da bulunuyor. Her biri mat kaplamaya sahip, bu da oyuncuların rahat etmesini sağlayacaktır.

Nintendo Switch Lite, 5.5 inç dokunmatik ekran barındırıyor. Halbuki orijinal konsolda 6.2 inç ekran bulunuyor. Bunun oyun deneyimi konusunda bir handikap yaratmayacağı belirtiliyor. Ekran boyutları değişse de, çözünürlük orijinal Switch modelindeki gibi 720p olarak kalmaya devam ediyor. Ne var ki, ekran parlaklık ayarı bulunmuyor.

nintendo switch lite

Yeni tasarım ve birtakım küçük değişikliklerin dışında, Switch Lite ve orijinal Switch birbirine büyük oranda benziyor. Nintendo, her iki model arasında performans farklılığının olmadığını söylüyor. Lite ile de aynı aksesuarlar kullanılabiliyor. Bunların arasında Joy-Con kumandalar, Switch Pro Controller ve Poké Ball Plus da bulunuyor. Switch Lite da Wi-Fi, Bluetooth, NFC desteklerine sahip. Ayrıca dahili jiro kontrolleri de var.

Mart 2017’de yurt dışında piyasaya çıkmış olan Switch, Nintendo’nun söylediğine göre dünya çapında 35 milyon kadar satmıştı.

Nintendo Switch Lite 20 Eylül tarihinde satışa çıkacak. Oyun aynı tarihte çıkacak Link’s Awakening oyunuyla birlikte çıkmış olacak. Fiyatı 199.99 dolar. Pokémon versiyonu ise 8 Kasım’da aynı fiyattan çıkacak.

İLGİLİ HABERLER