Teknoloji

Nintendo animasyon stüdyosu satın aldı

nintendo e3 2023

Nintendo, Japonya merkezli bilgisayar grafiği temelli prodüksiyon şirketi Dynamo Pictures’ı satın aldı. Animasyon stüdyosunun önümüzdeki dönemde faaliyetlerini “Nintendo Pictures” adıyla sürdüreceği belirtilirken, stüdyonun şirketin popüler markalarını temel alan animasyon içeriklerinin planlama ve prodüksiyonundan sorumlu olacağı ifade edildi.

Japon oyun devi, bünyesine yeni kattığı Dynamo Pictures ile daha önce iş birliği yapmıştı. İki şirket, “Metroid: Other M” isimli oyunda ve Evangelion: 2.0 isimli anime dizisinde birlikte çalışmıştı.

Japon oyun devinin Super Mario Bros. animasyon filmi üstünde çalıştığı biliniyor. Chris Pratt’ın başrolünde olduğu filmin vizyon tarihi 2023’ün nisan ayına ertelenmişti. Dedektif Pikachu’nun devam filmi için de hazırlıklara başlayan şirketin sinemadaki tamamen bağımsız son büyük adımı ise 1993 tarihli Super Mario Bros. filmi olmuştu.

Nintendo popüler bir trendi takip ediyor

Oyunları sinema veya TV’ye uyarlamak şu sıralarda oldukça popüler. Sega’nın Sonic filmi hatırı sayılır bir başarıya imza atarken; Uncharted’ı uzun yılların ardından sinemaya uyarlayan Sony, The Last of Us‘ı da HBO ile birlikte diziye dönüştürmüştü. Nintendo da son satın alma hamlesiyle bu modaya kayıtsız kalmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER