Eğlence

Super Mario Bros. filminin vizyona giriş tarihi ertelendi

super mario bros

Uzun süredir beklenen Super Mario Bros. filmini bu yıl izlemek mümkün olmayacak. Nintendo, animasyon filminin yayın tarihinii 2022’nin aralık ayından 2023’ün nisan ayına erteledi.

Erteleme açıklaması, Nintendo’nun Twitter hesabı aracılığıyla ünlü oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto’nun ağzından yapıldı. Filmin Kuzey Amerika’da 7 Nisan 2023’te, Japonya’da ise 28 Nisan 2023’te vizyona gireceği belirtildi.

Miyamoto, erteleme kararının neden alındığı veya COVID-19 pandemisinin süreçte etkili olup olmadığı konusunda bilgi vermedi. Miyamoto sadece kendisinin ve Illumination animasyon stüdyosunun CEO’su Chris Meledandri’nin bu kararı aldıklarını belirtti. Super Mario hayranlarından özür dileyen Miyamoto, filmin “beklemeye değeceği” sözünü verdi.

Illumination, Çılgın Hırsız ve Minyonlar filmleriyle tanınıyor. Filmin ortak yapımcılarından biri olan Universal, Kuzey Amerika’daki dağıtımı da üstlenecek.

Super Mario Bros. filmi için çalışmalar 2017’den bu yana devam ediyor. Film son birkaç yıldır Illumination’ın öncelikli projeleri arasında bulunuyor. Filmde Chris Pratt Mario’yu, Charlie Day Luigi’yi, Anya Taylor-Joy ise Prenses Peach’i seslendirecek. Serinin efsanevi kötü karakteri Bowser’a Jack Black, Donkey Kong’a ise Seth Rogen ses verecek. Mario oyunlarında pek çok karakteri seslendiren Charles Martinet’i de filmde duymak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER