EğlenceTeknoloji

Netflix yakında uygulama içinde oyun sunabilir

netflix türkiye fiyatları zam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix denince herkesin aklına doğal olarak popüler dizi ve filmler geliyor. Ancak popüler çevrimiçi içerik platformu yakında oyun oynamak isteyenlerin de adreslerinden biri olabilir.

Bloomberg’in haberine göre, şirket yakında oyunları da içerikleri arasına eklemeyi planlıyor. Netflix’in bunun için daha önce Electronic Arts ve Oculus’ta da görev yapan Mike Verdu ile anlaştığı belirtildi. Şirkette oyun gelişimden sorumlu başkan yardımcısı unvanıyla görev yapacak olan Verdu, operasyon şefi Greg Peters’e bağlı olarak çalışacak.

Netflix’in oyun içeriklerinin sunumuna önümüzdeki ay itibarıyla başlaması bekleniyor. Şirketin oyunlar için ekstra ücret almayacağı ve bunu doymuş pazarlarda büyüme stratejisinin bir parçası olarak gördüğü belirtildi.

Bloomberg’in haberinde Netflix’in kendi oyun ekibini geliştirmeyi planladığı bilgisi de yer alıyor. Şirketin internet sitesinde oyunlarla ilgili yeni iş ilanları da yer alıyor. Buna ek olarak, iOS geliştiricisi Steve Moser da şirketin iOS uygulamasında oyun planlarının izlerinin olduğunu belirtti.

Netflix’in operasyon şefi Greg Peters de geçtiğimiz nisan ayında bunun sinyallerini vermiş; muhteşem derin evrenler ve ikna edici karakterler geliştirmeyi istediklerini belirtmiş ve oyunların da bunun bir parçası olduğunu dile getirmişti. Şirketin oyun pazarına girmeyi planladığına dair haberler geçtiğimiz ilkbaharda da gündeme gelmişti. O dönemde çıkan haberlerde Netflix’in Apple Arcade veya Xbox Game Pass tarzı bir deneyim sunmayı planladığı görülmüştü. Ancak son işaretlere göre, Netflix farklı bir yolu tercih etmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER