EğlenceTeknoloji

Netflix video oyun pazarına göz kırpıyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix çevrimiçi içerik pazarındaki gücünü başka bir alana taşımaya hazırlanıyor gibi görünüyor. GameSpot’un haberine göre, Netflix video oyun pazarına girme fikrini değerlendiriyor.

Netflix’in bu düşüncesinin temelinde interaktif Black Mirror bölümü Bandersnatch’in gördüğü ilginin bulunduğu belirtiliyor. Şirketin tam teşekküllü oyun deneyimine yakın içeriklerle ciddi bir kitleye ulaşabileceği söyleniyor.

Ancak Netflix CEO’su Reed Hastings’in 2019’da yaptığı bir açıklama, bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerektiğini gösteriyor. Hastings, “En iyi dizileri ve programları yapıyoruz. Dolayısıyla Fortnite oynamayı bırakıyorsunuz ve bunları izlemek için bize geliyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Yine de, Netflix gibi büyük şirketlerde bu tarz yaklaşımların değişebileceğini unutmamak gerekiyor. The Information’ın “Netflix oyun sektörünün tecrübeli isimlerini transfer ediyor” haberi de ortaya atılan iddiayı destekliyor.

Netflix’in nasıl bir yaklaşım içinde olacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Stadia gibi ayrı bir platform mu sunulacağı, yoksa oyun deneyiminin mevcut sisteme mi entegre edileceği konusunda bilgi verilmiş değil.

Netflix video oyun pazarına girebileceği iddiasıyla ilgili olarak GameSpot’a gönderdiği açıklamada ise şirketin interaktif eğlence alanındaki fırsatları değerlendirme konusunda heyecanlı olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER