Eğlence

Netflix 2018’i 146 milyon aboneyle kapatmayı öngörüyor

netflix reklamlı paket

Netflix 2018’in ikinci çeyreğinde küresel abone artışı konusunda belirlediği hedeflere ulaşamamıştı. Bu nedenle şirketin üçüncü çeyrek rakamları daha merakla beklenir hâle gelmişti. Aradan geçen üç aylık dönemde şirket finans şefiyle yollarını ayırmış, Hollywood’da yeni bir ofis ve Albuqerque’de yeni bir stüdyo satın almıştı. Bunlara ek olarak, orijinal içerik portföyünü de hızlı biçimde büyütmeye devam etmişti.

Netflix’in abone sayısı üçüncü çeyrekte şirketin kendi öngörülerinin üstünde bir artış kaydetti. Yılın üçüncü çeyreğinde dünya genelinde 5 milyon yeni abone kazanmayı bekleyen şirket, çeyreği 6.4 milyon yeni aboneyle kapattı. 2018’in son çeyreğinde 9.4 milyon yeni abone hedefleyen Netflix, bunların büyük kısmının ABD dışından gelmesini öngörüyor.

Şirket önümüzdeki yıldan itibaren sonuçları açıklarken deneme sürecindeki aboneler ve ücretli aboneler arasında bir ayrım yapılacağını duyurdu. 2020’den itibaren ise sadece ücretli abonelere ilişkin rakamlar paylaşılacak.

Netflix’in üçüncü çeyrek sonuçlarını hissedarlarıyla paylaşırken üzerinde durduğu bir diğer konu ise genç yıldızlar için bir “sıçrama tahtası” işlevi görmesi oldu. Noah Centineo ve Millie Bobby Brown gibi genç oyuncuları örnek gösteren şirket, gençlerin Netflix’te yayınlanan projelerinden sonra daha fazla tanındıklarını belirtti ve buna kanıt olarak Instagram’daki takipçi sayısı artışlarını gösterdi.

Açıklamada platformdaki romantik komedi içeriklerinin hatırı sayılır bir ilgi gördüğü ve bu içeriklere yenilerinin de ekleneceği belirtildi.

Netflix gelecekte zorlu rakiplerle karşı karşıya gelecek

Netflix gelecekte çevrimiçi video içerik pazarında şimdikine kıyasla daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Kendi çevrimiçi içerik platformu için hazırlıklarını sürdüren Disney, hâlihazırda Netflix’te de mevcut olan Marvel ve Star Wars içeriklerini kendi platformuna taşıyacak. Warner’ın da bir çevrimiçi içerik servisi üstünde çalıştığı söyleniyor. Apple ise önümüzdeki yıl itibarıyla orijinal içeriklerini izleyicilerle buluşturmayı planlıyor. Bütün bu hazırlıklar, Netflix‘in kullanıcı kitlesini sağlamlaştırmak adına elini çabuk tutması gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER