Eğlence

Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo satın aldı

Netflix türkiye

Netflix geçtiğimiz yıl ABD’nin Los Angeles şehrindeki yeni genel merkezine taşındığında farklı prodüksiyon ihtiyaçlarına uygun bir altyapıya sahip olmanın önemine vurgu yapmıştı.

Bu konuya hâlâ önem verdiğini gösteren şirket, ABD’nin New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde bulunan ABQ Stüdyoları’nı satın aldı. Netflix’in önümüzdeki 10 yıl içinde New Mexico eyaletindeki prodüksiyonları için 1 milyar dolar harcama gibi bir planı bulunuyor.

ABD’de film ve televizyon endüstrisinin kalbi Los Angeles’ta atsa da, yapım şirketleri uzun yıllardır farklı konumlarda da dizi çekiyor. Breaking Bad ile Godless gibi dizilerin çekildiği New Mexico ve The Walking Dead ile Avengers: Sonsuzluk Savaşı‘nın çekildiği Georgia gibi eyaletler, Los Angeles’a kıyasla daha az kalabalık olmaları sayesinde daha çekici bir ortam sağlayabiliyor. Buna ek olarak, teşviklerin ve vergi avantajlarının varlığı da yapımcıların rotalarını bu eyaletlere çevirmelerini sağlıyor.

Yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alanı kaplayan ABQ Stüdyoları’nda dokuz farklı set kurulabiliyor. Stüdyo daha önce Logan, Better Call Saul, Preacher ve orijinal Avengers gibi yapımların çekimlerine ev sahipliği yapmıştı.

Netflix orijinal içerik gelişiminde verimliliği artırmayı hedefliyor

Netflix, ABQ Stüdyoları’nı satın alarak orijinal içerik geliştirme sürecinde daha esnek ve verimli olabilmeyi hedefliyor. Orijinal içerikler, Netflix’in program stratejisinin temelini oluşturuyor. Amazon Prime ve Hulu gibi aktif rakiplerin varlıklarını yanı sıra, Disney gibi potansiyel rakiplerin hazırlıkları da orijinal içeriklerin önemini biraz daha artırıyor. 2018’de orijinal içerikler için 8 milyar dolar bütçe ayıran Netflix, önümüzdeki dönemde portföyünün yarısını orijinal içeriklerden oluşturmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER