Teknoloji

NASA SpaceX Crew-3 görevinin başlangıcını erteledi

nasa spacex

NASA, SpaceX Crew-3 görevinin başlangıcı için biraz daha beklemek gerekecek. Normal şartlar altında 31 Ekim’de yapılacak fırlatma işlemi, 3 Kasım günü Türkiye saatiyle 08:10’da gerçekleştirilecek.

NASA’dan yapılan açıklamada, astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürecek aracın fırlatılışının hava koşulları nedeniyle ertelendiği belirtildi. Yeni tarihte yüzde 80 oranında iyi bir hava beklendiği için başka bir erteleme yaşanması beklenmiyor.

Crew-3 göreviyle NASA astronotları Raja Chari (görev lideri), Tom Marshburn ve Kayla Barron Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek. Avrupa Uzay Ajansı’ndan Matthias Maurer de yolculuğa katılacak. Uzay aracının 4 Kasım’da Türkiye saatiyle 06:00’da istasyona bağlanması planlanıyor. Astronotlar 3 Nisan 2022’ye kadar uzay istasyonunda kalacak.

NASA, SpaceX ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat taşımaya çok yeni başladı. İlk görev olan Crew-1 geçtiğimiz yılın kasım ayında yapılırken, Crew-2 de nisan ayında gerçekleştirilmişti. Kısa süre önce yapılan ve sivil yolcuların bulunduğu Inspiration4 ile Crew-3 gibi görevler, bu sürecin artık rutine dönüşmesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER