Manşetler

Motorola’nın Intel işlemcili ilk Android telefonu DROID RAZR M’in kasasını kullanacak

Motorola’nın dün tanıttığı akıllı telefonlarından biri olan DROID RAZR M, 4.3 inç ekran barındırmasına karşın, ekran dışında kalan alanın mümkün olduğu kadar dar tutulması sayesinde nispeten küçük boyutta geliyor. Pocket-lint sitesine göre telefonun ilgi çekici tek yanı bu olmayacak. Motorola RAZR M tasarımını Intel tabanlı ilk akıllı telefonu için de kullanmayı planlıyor.

Motorola ve Intel’in Android akıllı telefonları için iş ortaklığı bu yılın başında CES’te açıklanmıştı, ancak o zamandan beri Motorola markalı bir Intel telefonu göremedik. Ancak 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemciyle duyurulan bu telefonun Intel Medfield Atom işlemcili modeli de çıkacak gibi görünüyor. Ne var ki, Pocket-lint’in de belirttiği gibi Intel versiyonu farklı bir adla piyasaya çıkacak.

Ne Motorola ne de Intel’den bir doğrulama veya yalanlama gelmemiş olsa da, her iki şirketin 18 Eylül tarihinde Londra’da ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyeceği söyleniyor. Bu toplantıda iki şirketin Intel işlemcili Android telefonlarıyla ilgili planlarını açıklaması bekleniyor. Etkinliğin İngiltere’de düzenleniyor olması tanıtılması muhtemel telefonların GSM destekli olacağı anlamına da geliyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER