EğlenceTeknoloji

Minecraft oyuncu sayısını artırmaya devam ediyor

minecraft xbox game pass microsoft

Minecraft, çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, popülaritesinden bir şey kaybetmeden yola devam ediyor. Oyunun toplam satış sayısı 200 milyonu geçerken, aylık aktif oyuncu sayısı da 126 milyona ulaştı. Söz konusu sayılar, Minecraft’ın ilk alfa sürümünün yayınlanmasının 11. yılı şerefine paylaşıldı.

Microsoft, Minecraft’ın kullanımında koronavirüs salgını döneminde önemli bir artış yaşandığına dikkat çekti. Oyunun yeni oyuncu sayısı nisan ayında yüzde 25 oranında artarken, multiplayer oturumlarında da yüzde 40 oranında bir artış kaydedildi.

Minecraft’ın satışları 2016 itibarıyla 100 milyonu geçmişti. Yola hız kesmeden devam eden oyun, YouTube’un da en popüler oyunları arasında yer alıyor. Minecraft’la ilgili içerikler, platformda önemli izlenme sayılarına ulaşıyor.

Microsoft, Minecraft’ın yapımcısı Mojang’ın yaklaşık altı yıl önce 2.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Oyun, o tarihe kadar PC, Xbox 360, PS3 ve diğer platformlarda 50 milyondan fazla kopya satmıştı. Minecraft’ın satışlarının ve oyuncu sayısının hâlâ artması, Microsoft’un doğru bir alışveriş yaptığını gösteriyor.

Bir “yatak odası projesi” olarak hayata geçen Minecraft, ilk olarak bir web forumunda Java uygulaması olarak dağıtılmıştı. Bir şeyler inşa etme ve bir çevre oluşturma özelliğiyle kısa sürede pek çok oyuncunun hayal gücüne hitap eden oyun, devasa bir kitle oluşturmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER