Mobil işletim sistemi arenasında rekabet iyice kızışıyor. Android ve Palm’ın yeni işletim sistemi WebOS’un da devreye girmesi ile birlikte Microsoft’un Windows Mobile’ı rekabetçi hale getirmek için neler yapabileceği tartışılmaya başlandı.
Windows Mobile departmanının pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Todd Peters Microsoft’un bir yandan işletim sistemini güçlendirmek için yeni işletim sistemine yeni özellikler eklemekle meşgul olacağını ancak öte yandan da yeni yıldaki stratejilerinin WinMo yüklü cihaz sayısını azaltmak olduğunu söyledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Android’de uygulama yüklemeyi değiştirecek yeni takvimi duyurdu

Samsung, One UI 8.5 güncellemesini 44 Galaxy modeline taşıdı

Microsoft, Copilot’u Windows 11’e farklı yoldan taşıyor

Microsoft Outlook Mac uygulaması sonunda Apple’ın yeni tasarım diliyle uyum sağladı

Microsoft Surface Pro 12, Snapdragon X2 ile satışa çıktı
Şu anda yaklaşık 140 telefon modelinde Windows Mobile kullanılıyor. Microsoft dikkatini fazla cihaza vermemek için bu rakamı indirmek ve belli başlı cihazlara odaklanmak niyetinde. Ancak Peters Microsoft’un telefon seçiminde kriterinin ne olacağı konusunda net bir bilgi vermiyor. Acaba etki alanlarını WinMo çalıştırmaya yeterli daha güçlü telefonlarla mı sınırlayacaklar, ya da Microsoft WinMo’yu lisansladığı her telefonda onu daha iyi hale getirmek için mi çabalayacak?
İlgili Haber – New York Times
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

