Teknoloji

Microsoft’a göre gelecekte daha az telefonda WinMo görebiliriz

windows-mobile-logo-290-x-152Mobil işletim sistemi arenasında rekabet iyice kızışıyor. Android ve Palm’ın yeni işletim sistemi WebOS’un da devreye girmesi ile birlikte Microsoft’un Windows Mobile’ı rekabetçi hale getirmek için neler yapabileceği tartışılmaya başlandı.

Windows Mobile departmanının pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Todd Peters Microsoft’un bir yandan işletim sistemini güçlendirmek için yeni işletim sistemine yeni özellikler eklemekle meşgul olacağını ancak öte yandan da yeni yıldaki stratejilerinin WinMo yüklü cihaz sayısını azaltmak olduğunu söyledi.

Şu anda yaklaşık 140 telefon modelinde Windows Mobile kullanılıyor. Microsoft dikkatini fazla cihaza vermemek için bu rakamı indirmek ve belli başlı cihazlara odaklanmak niyetinde. Ancak Peters Microsoft’un telefon seçiminde kriterinin ne olacağı konusunda net bir bilgi vermiyor. Acaba etki alanlarını WinMo çalıştırmaya yeterli daha güçlü telefonlarla mı sınırlayacaklar, ya da Microsoft WinMo’yu lisansladığı her telefonda onu daha iyi hale getirmek için mi çabalayacak?

İlgili Haber – New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER