Teknoloji

Microsoft, Store deneyimini yenilemek amacıyla modern web sürümünü tanıttı

microsoft store web

Microsoft, Windows için yeni web tabanlı uygulama mağazası versiyonunu kullanıma sundu. Bu gelişme, Microsoft Store üzerinden dağıtılan mevcut Windows uygulamalarını bulma şekline alternatif olarak, Windows 10 veya Windows 11’deki bağlantıları açan yöntem olarak tasarlanmıştır.

Yazılım devi, Microsoft Store’nin önceki web versiyonundan React kod tabanını tamamen kaldırdı ve bunun yerine Shoelace, Lit, Vite ve C# ASPNET backend kullanılan modern bir web versiyonu kullanıyor.

Microsoft mühendisi Judah Gabriel’in X üzerinde paylaştığı bir gönderide açıkladığı gibi, “Eski site, modası geçmiş bir UI çerçevesi üzerine oluşturulmuş bir React kod tabanıydı. Yeni uygulamaları keşfetmek için daha kolay yollarla birlikte düşünceli bir şekilde tasarlanmış bir arayüz ile taze bir kullanıcı deneyimi oluşturduk. Modern web teknoloji yığını kullanıldı. Umarım insanlar bunu yararlı bulur.”

Önceki sürümle kıyaslandığında, yeniden tasarlanmış web mağazası şimdi Windows uygulamalarını veya Xbox PC oyunlarını ana Microsoft Store uygulaması aracılığıyla indirebileceğiniz şekilde aramayı kolaylaştırıyor. Ancak ana Microsoft Store uygulamasını değiştirmeyecek. Gabriel, “Bunu Windows uygulama mağazasının web ön yüzü olarak düşünün. Birlikte çalışıyorlar.” şeklinde açıklıyor.

Bu yeni web arayüzü, Microsoft’un uygulamalarını ve oyunlarını Windows’un ötesine genişletmeye çalıştığı bir noktada kullanışlı olabilir. Xbox şefi Phil Spencer bu yılın başlarında, Microsoft’un, Apple ve Google gibi şirketlerin mobil uygulama mağazalarını açmaya zorlanması beklentisiyle bir Xbox mobil oyun mağazası oluşturduğunu açıkladı.

Microsoft’un Xbox mobil oyun mağazası, AB’nin Dijital Piyasalar Yasası sayesinde en erken 2024’te açılabilir. Şirket, arama sonuçlarında keşfedilebilirlik ve sosyal medya ağlarındaki bağlantılar için bir tür web arayüzüne ihtiyaç duyacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER