Teknoloji

Microsoft yeni nesil Xbox’ı Anaconda kod ismiyle geliştiriyor

microsoft xbox games showcase 2023

Microsoft Xbox konsollarını geliştirirken sürüngen temalı kod isimleri kullanma geleneğini sürdürüyor. Şirketin orijinal Xbox için seçtiği “Durango” kod ismi bir yılan türünden alınmıştı. Ardından Xbox One X’in geliştirme sürecinde de akrep anlamına gelen “Scorpio” kod adını tercih etmişti. Görünen o ki, 2020’de resmiyet kazanması beklenen yeni Xbox da, yine bir yılan türü olan, Anaconda kod adıyla geliştiriliyor. Windows Central‘da yer alan habere göre, şirket yeni planları çerçevesinde 2020 içinde iki yeni Xbox’ı duyurmaya hazırlanıyor.

Anaconda kod adlı konsolun Xbox One X ile aynı seviyede bir konsol olması bekleniyor. Bu konsolda AMD tarafından üretilen işlemci ve grafik işlemcilerinin bulunacağı söyleniyor. Anaconda da oyunların yükleme süresini kısaltmak adına SSD depolamanın bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Microsoft’un üzerinde çalıştığı diğer Xbox konsolu ise “Lockhart” kod adıyla anılıyor. Bu konsolun fiyat etiketinde daha uygun bir rakamın yazacağı belirtiliyor. Her iki konsolun da Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunları için destek sunacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Microsoft’un bu iki yeni Xbox’tan önce 2019 içinde Xbox One S’in disksiz çalışan bir versiyonunu çıkarabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Söz konusu iddia ilk olarak geçtiğimiz ay gündeme taşınmıştı. Windows Central’ın haberine göre, yazılım devi bu konsolun duyurunu önümüzdeki ay içinde yapabilir. Konsolun satışa sunulması konusunda ise 2019’un ilkbahar ayları işaret ediliyor. Microsoft’un diskteki oyunları dijital ortama taşımayı sağlayacak bir program üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor. Şirketin Xbox One için de bu yönde bir planının olduğu, ancak o dönemde teknik kısıtlamalar nedeniyle böyle bir hamlenin gerçekleşemediği daha önce iddia edilmişti.

Microsoft yeni konsollarıyla birlikte xCloud adıyla anılan çevrimiçi oyun platformuna da daha yoğun biçimde odaklanacak gibi görünüyor. Şirketin servis için tüm kullanıcılara açık testlere önümüzdeki yıl itibarıyla başlayacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER