Eğlence

Microsoft Project xCloud ile konsoldaki oyun deneyimini mobile getirecek

microsoft project xcloud

Microsoft‘un oyunculara akıllı telefon ve tabletlerinde de yüksek çözünürlüklü oyun deneyimi yaşatacak bir bulut servisi üstünde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirket beklenen duyuruyu sonunda yaptı. Microsoft Project xCloud adını verdiği bulut oyun teknolojisiyle oyunculara tek bir cihaza bağlı kalmadan, diledikleri cihazda oyun deneyimi yaşama özgürlüğünü vadediyor.

Project xCloud ile oyun deneyiminin en rahat hissedilen cihazda yaşanmasını amaçlıyor. Şirket bunun için oyuncuların önüne konsol, PC, akıllı telefon ve tablet gibi seçenekler çıkarıyor. Burada temel zorluk oyunların farklı cihazlarda aynı deneyimi yaşatmasını sağlamakta olacak gibi görünüyor. Microsoft da bu zorluğun aşılması için geliştiricilerin içeriklerini Project xCloud’a uygun hâle getirmesine yardımcı olma sözünü veriyor.

Microsoft Project xCloud konusunda aceleci davranmayacağını da girişimi duyurduğu blog yazısında belirtiyor. Her şeyi doğru yapmak için gerekli eforu ve zamanı kullanmayı planlayan şirket, herkese açık deneme sürecini 2019’da başlatmayı öngörüyor. Ancak bu konuda şimdiden kesin bir tarih verilmiş değil. Testlerle deneyim kazanmayı planlayan Microsoft, oyunculara en iyi servisi sunmayı  hedefliyor.

Microsoft Project xCloud için şirket içi testlere başladı

Microsoft Project xCloud için kendi bünyesindeki testlere ise şimdiden başlamış durumda. Şirketten yapılan açıklamada hâlihazırda Xbox Wireless Controller ile Bluetooth üzerinden eşleştirilen akıllı telefon ve tablet gibi cihazların üstüne odaklanıldığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER