Microsoft milyonların geri istediği eski Başlat menüsünü çok yakında geri getiriyor. Bugün başlayan Build konferansının açılış toplantısında Microsoft, Windows 7 ve Windows 8’in en iyi yanlarının bir birleşimi olan yeni Başlat menüsünü gösterdi. Windows 7’deki menüyle hemen hemen aynı boyutlarda olan bu menünün bir kenarına Canlı Kutucuklar yerleştirilmiş.
Yeni nesil Başlat menüsünün gösterildiği sunumda Microsoft ayrıca modern Windows 8 uygulamalarının masaüstü ortamında, kendi pencereleri içinde çalışması özelliğini de gösterdi. Bu, Microsoft için Windows’un köklerine dönüş anlamın taşıyor, üstelik fare ve klavye kullanıcılarını da fazlasıyla memnun edecektir. Yeni masaüstü mevcut Windows ortamının yerini almayacak, tam ekran Başlangıç menüsü ve uygulamalar varolmayı sürdürecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft, yapay zekâ ajanlarının hatalarını ölçen araç yayımladı

Microsoft Copilot’a Home, Code ve Autopilot geliyor

Microsoft, Copilot’u Home, Code ve Autopilot ile yeniden kuruyor

Bill Gates yapay zekâ konusunda uyardı ve en büyük tehlikeyi açıkladı

Türkiye’de üretken yapay zeka kullanımı yüzde 18,9’a çıktı
Kapsamlı Windows 8.1 güncellemesi bu ay içinde çıkıyor. Ancak sözünü ettiğimiz bu yenilikler 8 Nisanda gelecek güncellemede bulunmayacak. Windows’un bu yıl sonlarına doğru çıkması beklenen gelecek güncellemesinde bu yenilikleri beklemek gerekiyor.
İlgili >> The Verge
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
[Görsel – The Verge]



