Teknoloji

Microsoft yeni nesil Başlat menüsünü gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft milyonların geri istediği eski Başlat menüsünü çok yakında geri getiriyor. Bugün başlayan Build konferansının açılış toplantısında Microsoft, Windows 7 ve Windows 8’in en iyi yanlarının bir birleşimi olan yeni Başlat menüsünü gösterdi. Windows 7’deki menüyle hemen hemen aynı boyutlarda olan bu menünün bir kenarına Canlı Kutucuklar yerleştirilmiş.

microsoft-windows-baslat-menu-020414

Yeni nesil Başlat menüsünün gösterildiği sunumda Microsoft ayrıca modern Windows 8 uygulamalarının masaüstü ortamında, kendi pencereleri içinde çalışması özelliğini de gösterdi. Bu, Microsoft için Windows’un köklerine dönüş anlamın taşıyor, üstelik fare ve klavye kullanıcılarını da fazlasıyla memnun edecektir. Yeni masaüstü mevcut Windows ortamının yerini almayacak, tam ekran Başlangıç menüsü ve uygulamalar varolmayı sürdürecek.

Kapsamlı Windows 8.1 güncellemesi bu ay içinde çıkıyor. Ancak sözünü ettiğimiz bu yenilikler 8 Nisanda gelecek güncellemede bulunmayacak. Windows’un bu yıl sonlarına doğru çıkması beklenen gelecek güncellemesinde bu yenilikleri beklemek gerekiyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER