EğlenceTeknoloji

Microsoft xCloud için açık test dönemi ekim ayında başlayacak

microsoft xcloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft xCloud adıyla anılan çevrimiçi oyun servisiyle ilgili bilgileri geçtiğimiz ekim ayından bu yana paylaşıyor. Şirket, platformun nasıl çalışacağına dair bilgiler vermeye E3 2019’da da devam etti. Mart ayında küçük bir demosu yapılan platformun ön izlemesi ekim ayında Xbox sahiplerine açılacak.

Bundan iki ay önce tüm Xbox geliştiricilerini xCloud’a bağladıklarını söyleyen Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer, xCloud’un Xbox One’ı kişisel ve ücretsiz bir xCloud sunucusuna dönüştüreceğini belirtti. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, kullanıcılar tüm Xbox kütüphanelerine ve Xbox Game Pass’teki oyunlarına xCloud sayesinde çevrimiçi ortamda ulaşabilecek.

Xbox ekibi olarak karar verirken oyun deneyimini herkesin yaşaması üstüne odaklandıklarını söyleyen Phil Spencer, bu nedenle hem donanım hem de hizmet inovasyonu üzerine odaklandıklarını dile getirdi. Spencer, çapraz oyun deneyimiyle toplulukları birleştirmelerinin temelinde de bu motivasyonun bulunduğunu ifade etti.

Microsoft xCloud platformunu konsollara, mobil cihazlara ve PC’lere bağlı Xbox kumandalarıyla test ediyor. Microsoft E3 2019 etkinliğinde xCloud’dan bahsederken servisin fiyatı ve çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi.

Microsoft xCloud ile Sony’nin PlayStation Now ve Google’ın Stadia servisleriyle rekabet edecek. Google kısa süre önce Stadia’nın kasım ayında 10 dolarlık aylık ücretiyle faaliyete geçeceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER