EğlenceTeknoloji

xCloud oyunları için Xbox Series X tabanlı donanım güçlendirmesi gelmeye başladı

microsoft xcloud

Microsoft, 10 Haziran’da yaptığı açıklamada Xbox Cloud Gaming (xCloud) veri merkezlerini Xbox Series X donanımıyla yükseltme çalışmalarının son aşamalarında olduğunu söylemişti. Aradan yaklaşık iki hafta geçtikten sonra kullanıcılar, nihayet bu yeni donanımda oyun oynayabilecek gibi görünüyor. Artık bazı xCloud oyunlarının ayar menülerinde, normalde yalnızca Xbox Series X’te bulunan veya xCloud’da eskisinden çok daha hızlı yüklenmeyi sağlayacak yükseltilmiş grafik seçenekleri gösteriliyor.

Microsoft yaptığı açıklamada, yeni sunucu donanımının kullanıma sunulduğunu doğrulamadı, ancak yakında konuyla ilgili haberler vereceğine dair söz verdi. Microsoft, “Daha iyi bir Xbox Cloud Gaming deneyimi oluşturmak için sürekli olarak yeni özellikleri test ediyor ve iyileştirmeler yapıyoruz.” dedi. “Microsoft Veri Merkezlerimizde yaptığımız yükseltmeler hakkında yakında paylaşacak daha çok şeyimiz olacak.”

Ayrıca Microsoft 10 Haziran tarihinde, şu anda yalnızca davet edinler tarafından kullanılabilen bir beta sürümü olarak sunulan internet tarayıcısı üzerinden Xbox Cloud Gaming kullanımının “önümüzdeki birkaç hafta içinde” tüm Xbox Game Pass Ultimate üyeleri için açılacağını söyledi. E3 sırasında Microsoft, xCloud’un Xbox One konsollarına geleceğini de açıklamıştı. Bu, eski nesil donanımın Microsoft Flight Simulator gibi yeni nesil oyunları bulut üzerinden oynatabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER