EğlenceTeknoloji

Microsoft xCloud web servisinden ilk fotoğraflar

microsoft xcloud web

Microsoft web tarayıcısı üzerinden xCloud oyun yayını servisini test etmeye başladı. The Verge sitesi, bu servise ait bazı bilgilere ve ekran görüntülerine ulaştı. Konuyla yakından ilgili kaynakların siteye belirttiğine göre, çalışanlar xCloud’ın web versiyonunu herkese açık ön izleme döneminden önce test ediyor. Bu servis Xbox oyuncularına oyunlarına internet tarayıcısı üzerinden erişme imkanı veriyor. Aynı zamanda xCloud’ın iPhone ve iPad gibi cihazlarda da çalışmasına kapı açıyor.

Web versiyonu xCloud’ın Android tabletlerde ve telefonlardaki versiyonuna benzer şekilde, oyunlar için tavsiyeler içeren basit bir başlatıcı içeriyor. Bu sayfa üzerinden en son oynanan oyunlara devam edilebiliyor, Xbox Game Pass Ultimate üzerinden tüm mevcut bulut oyunların erişilebilyor. Oyunu açtığınızda tam ekranda oynatılıyor. İnternet tarayıcısı üzerinden yayınlanan Xbox oyunlarını oynamak için bir oyun kumandasına ihtiyacınız olacak.

Bu web versiyonunda Microsoft’un oyunları hangi çözünürlükte oynattığı hemen anlaşılmıyor. Yazılım üreticisi mevcut xCloud altyapısında Xbox One S sunucu birimleri kullanıyor. Bu nedenle arka omurgadaki donanım bu yıl içinde Xbox Series X bileşenlerine güncelleninceye kadar 4K oyun yayını mümkün olmayacaktır.

Microsoft, xCloud’ın bu web versiyonunu Windows 10’da bulunan Xbox uygulamasının PC versiyonuna da eklemek istiyor. Web versiyonu şu anda Google Chrome ve Microsoft Edge gibi Chromium tabanlı internet tarayıcılarıyla kısıtlı gibi görünüyor. Bu açıdan Google’ın Stadia servisine benzer bir nitelik taşıyor. Microsot, ilkbaharda xCloud web hizmetinin bir tür herkese açık ön izleme versiyonunu yayınlamayı planlıyor. Bu geniş kapsamlı şirket içi test de ön izleme sürecinin epey yaklaştığını gösteriyor.

Bu web versiyon desteği daha çok iOS ve iPadOS donanımları düşünülerek tasarlandı. Apple, iOS uygulamaları ve bulut servisleri için çeşitli kısıtlamalar koyuyor. Bu nedenle Microsoft, geçen yıl xCloud beta sürümünü Android cihazlar için sunmasına rağmen iPhone ve iPad için çıkaramamıştı. Apple, Microsoft’un her bir oyunu ayrı ayrı onay için incelemeye sunmasını gerekli kılıyor. Microsoft da bunu müşteriler için kötü bir deneyim olarak nitelendirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER