Teknoloji

Microsoft xCloud Windows PC desteğini test etmeye başladı

microsoft xcloud windows pc

Microsoft, pazartesi günü Xbox uygulaması aracılığıyla xCloud’u Windows PC’lere getirmeye başladı. Xbox Insider kullanıcıları yerleşik Xbox Cloud Gaming (xCloud) desteği ile güncellenmiş yeni bir Xbox uygulamasına erişebiliyor. xCloud’un web üzerinden çalışmasına benzer şekilde, Xbox oyunlarını bir Windows 10 bilgisayarda, Bluetooth veya USB ile bağlı bir uyumlu kumandayı kullanarak oynamak mümkün oluyor.

Güncellenen Xbox uygulaması, web üzerinde xCloud’da bulunan oyunların tümüne erişim sağlayan yeni bir “bulut oyunları” bölümünü içerecek. Xbox deneyimleri iş ortağı direktörü Jason Beaumont, “Ayrıca, başlamanıza yardımcı olacak bazı yeni özellikler ekledik; bunlar arasında denetleyici ve ağ durumu hakkında erişimi kolay bilgiler, arkadaşlarınızla bağlantıda kalmanızı sağlayan sosyal özellikler ve insanları, oyunu yüklememiş olsalar bile bir oyunda size katılmak için davet etme yeteneği de dahil.” diyor.

22 farklı ülkedeki Xbox Insider test kullanıcıları, Xbox Insider Hub uygulamasındaki “Windows Gaming” önizlemesine kaydolarak yeni Xbox uygulamasına erişebiliyor. Bulut oyunları daha sonra uygulamanın Game Pass bölümünde mevcut olacak ve bir konsolda veya bulutta başlatılan Xbox oyunlarına devam etmenize olanak tanıyacak.

microsoft xcloud windows pc

Bu yeni Xbox uygulaması aynı zamanda yerel bir Xbox’tan oyun akışı yapma özelliğini de içeriyor. Üstelik bir konsolu açıp kapatmanıza ve akış halindeki oyunlarınızı kendi Xbox’ınızdan oynamanıza olanak tanıyor.

Xbox test kullanıcısı değilseniz, ancak yurt dışında yaşıyorsanız, http://xbox.com/play adresinden xCloud’a erişmeye devam edebilirsiniz. Çünkü xCloud özelliği henüz Türkiye’de çalışmıyor.

Microsoft, şu anda Xbox Insider test kullanıcılarıyla test ettiği tam deneyimi büyük olasılıkla önümüzdeki aylarda Windows’taki Xbox uygulamasına getirecektir.

İLGİLİ HABERLER