EğlenceTeknoloji

Microsoft xCloud beta olarak iOS ve PC platformlarına geliyor

microsoft xcloud

Microsoft’un Xbox Cloud Gaming (xCloud) adlı bulut tabanlı oyun servisi bugün itibarıyla iOS ve PC platformlarına resmi olarak ulaşmaya başlıyor. Hizmet, internet tarayıcıları aracılığıyla cihazlara sunulacak. Xbox Game Pass Ultimate abonelerinin iPhone, iPad ve PC’lerde Xbox oyunları oynamasına izin verecek. Microsoft başlangıçta beta olarak yürüteceği süreci oldukça sınırlı tutuyor ve oyuncuların test aşamasına katılmaya davet edilmesini istiyor.

Türkiye’de henüz açık olmayan bu servise xbox.com/play adresinden erişiliyor. Beta sürümüne davet edilen Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, Xbox oyunlarını Edge, Chrome veya Safari tarayıcıları üzerinden oynayabilecekler. 100’den fazla oyun mevcut olacak ve test kullanıcıları uyumlu bir Bluetooth veya USB bağlantılı kumanda cihazı kullanabilecek veya sadece özelleştirilmiş dokunmatik kontrollerden yararlanabilecekler.

“Sınırlı beta, test etme ve öğrenme zamanımızdır. Desteklenen 22 ülkenin tamamındaki oyunculara sürekli olarak daha fazla davet gönderecek, geri bildirimleri değerlendirecek, deneyimi iyileştirmeye devam edecek ve daha fazla cihaz için destek ekleyeceğiz.” diyor Microsoft’un xCloud başkanı Catherine Gluckstein. “Planımız, hızla yinelemek ve önümüzdeki aylarda tüm Xbox Game Pass Ultimate üyelerine açılabilmek, böylece daha fazla kişinin Xbox’ı yepyeni yollarla oynama fırsatına sahip olacak.”

Xbox Game Streaming hizmeti geçtiğimiz yıl yalnızca Android telefonlarda ve tabletlerde kullanıma sunulmasının ardından ilk kez iOS cihazlarda kullanıma sunuluyor. Microsoft, Apple’ın bulut oyun uygulamaları üzerindeki kısıtlamaları nedeniyle, geçtiğimiz eylül ayındaf faaliyete geçen xCloud’ı başlangıç aşamasında iPhone veya iPad’lerde sunamadı.

Hem Apple hem de Microsoft, xCloud üzerinden kamuoyuna açık bir demeç savaşına girmişlerdi. Apple başlangıçta Microsoft’un oyunları tek tek inceleme için göndermesi gerektiği konusunda ısrar etti. Apple sonunda bulut oyun uygulamalarının ayrı ayrı incelenen oyunlarla iOS’ta çalışmasına izin vermek için bir uzlaşma teklif etti, ancak Microsoft bunu “tüketiciler için kötü bir deneyim” olarak nitelendirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER