EğlenceTeknoloji

Apple’dan Stadia ve xCloud servisleriyle ilgili App Store açıklaması

apple app store xcloud

Microsoft’un bulut tabanlı oyun servisi xCloud 15 Eylül tarihinde yurt dışında faaliyete geçiyor. Ancak lansmana haftalar kala Microsoft, iOS platformu üzerinde testleri askıya aldı. Benzer şekilde Google’ın bulut tabanlı oyun servisi Stadia da henüz iPhone veya iPad’e gelmedi.

Her ne kadar bu konularla ilgili olarak yapılan yorumlar ve dedikodular epey fazla olsa da, Apple en sonunda yaptığı resmi açıklamayla bunların önünü kesecektir. Şirket, bu servislerin neden kendi uygulama ekosisteminde bulunmadığına yönelik bilgi verdi. Bu servislerin App Store politikalarını ihlâl ettiğini kaydetti.

Apple, tüm App Store başvurularının belirli bir yönerge ve kılavuz setine uygun olarak incelendiğini kaydetti. Şirket bunun müşterileri korumak ve geliştiriciler için makul bir oyun alanı sunmak için yapıldığını da dile getirdi. Microsoft’un xCloud üzerinde yer alacağı her bir oyunu Apple’ın incelemesine göndermediği, bu nedenle de söz konusu oyunların bulut üzerinden oynanmasına izin verecek uygulamanın App Store’dan yayınlanmasına da engel konulduğu söyleniyor.

Apple’dan Business Insider sitesine gönderilen açıklamada, “Müşterilerimiz milyonlarca geliştiricinin harika uygulamalarının ve oyunlarının keyfini çıkarır. Ve oyun hizmetleri, oyunları tek tek inceleme için göndermek ve grafiklerde ve aramalarda görünmek dahil olmak üzere tüm geliştiriciler için geçerli olan aynı yönergeleri izledikleri sürece kesinlikle App Store’da yer alır.” ifadesi yer aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER