Eğlence

Microsoft daha fazla Xbox oyununu diğer platformlara götürecek

microsoft xbox game pass ultimate

Xbox şefi Phil Spencer, Microsoft imzalı oyunların çoğunun PS5 ve Nintendo Switch gibi diğer platformlara geleceğini doğruladı. Microsoft bu yılın başlarında Xbox’a özel dört oyunun PS5’te ve bazılarının da Nintendo Switch’te yayınlanacağını açıklamıştı. Pek çok kişi bu açılımın dört oyunla mı sınırlı kalacağını, yoksa daha fazlasının da mı geleceğini merak ediyordu. Spencer, IGN’ye verdiği röportajda konuya açıklık getirdi.

Spencer şu ifadeleri kullandı: “Xbox müşterilerimize olan taahhüdümüz, oyunu satın alma veya abone olma fırsatına sahip olmanız ve oyunu diğer ekranlarda desteklememizdir. Oyunlarımızın çoğunu daha fazla platformda göreceksiniz ve biz bunu oluşturduğumuz seriye bir fayda olarak görüyoruz. Bunun olumlu yansımasını oyunculardan da görüyoruz.”

Rakip platformlara daha fazla oyunun geleceğinin doğrulanması, Spencer’ın Microsoft’un Xbox’a özel oyun stratejisinde bir değişiklik olduğunu reddetmesinden aylar sonra geldi. Spencer o dönem bir podcast’te şu ifadeleri kullanmıştı: “Dört oyunu diğer konsollara götürmeye karar verdik, sadece dört oyun. Temel ayrıcalıklı oyun stratejimizde bir değişiklik değil.”

Microsoft yeni Xbox oyunlarını tanıtmıştı

Microsoft, dün geceki büyük vitrin etkinliği sırasında yeni Xbox oyunlarından oluşan bir koleksiyonu tanıttı. Bunların arasında Doom: The Dark Ages ve Gears of War: E-Day gibi oyunlar da yer alıyor. Microsoft’un bu oyunlar için “Xbox’a özel” şeklinde bir ibaresi kullanmamış olması da dikkat çekiyor. Bu da önümüzdeki dönemde bu oyunların da diğer platformlara geleceğinin bir sinyali olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER