Teknoloji

Microsoft Windows Phone desteğine son veriyor

microsoft windows phone

Microsoft, Windows Phone için geliştirme sürecinin sona ereceğini 2017’de duyurmuştu. Şirketin çok uzun bir süre önce işaret ettiği gün sonunda geldi. Yazılım devi, bugün itibarıyla tarihindeki en büyük hüsranlardan biri olan Windows Phone projesine yönelik desteğine resmen son veriyor.

10 Aralık 2019 yani bugün itibarıyla Windows Phone’a Microsoft tarafından sağlanan destek sona erecek. Bu desteğin sona ermesi, güvenlik güncellemelerinin de bitecek olması nedeniyle önem taşıyor. Güvenlik güncellemelerinin devam etmesi, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların Windows Phone cihazlarını rahatlıkla kullanmayı sürdürmesini sağlamıştı.

Pek çok şirket ve bireysel kullanıcı, Windows Phone’u Windows bilgisayarlarla uyumlu çalışma vaadi nedeniyle tercih etmişti.

Microsoft Windows Phone ile yeni bir mobil ekosistem deneyimi vadetmişti

Microsoft’un destek sayfasında konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Windows 10 Mobile’ın 2017’nin ekim ayında yayınlanan 1709 numaralı sürümü, Windows 10 Mobile’ın son sürümüdür ve Microsoft desteği 10 Aralık 2019’da sonlandıracaktır. Destek sonlandırma tarihi tüm Windows 10 Mobile ürünleri için geçerlidir.”

Microsoft bir dönem Windows Phone’la yepyeni bir mobil ekosistem deneyimi vadetmişti. Daha sonra platformun adı Windows 10 Mobile olarak değiştirilmişti. Bu isim değişikliği de Microsoft’un mobil platformunun makus talihini yenmesine yetmemiş ve şirket sonunda çareyi bir strateji değişikliği yapmakta bulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER