Teknoloji

Microsoft Windows 11 ile hata ekranının rengini değiştiriyor

windows 11 hata ekranı

Microsoft Windows 11 ile birlikte ünlü “mavi ekran”ını siyah renkle değiştiriyor. Yazılım devi bu hafta başlarında yayınladığı ilk Windows 11 önizlemesiyle yeni tasarım değişikliklerini test etmeye başladı. Ancak yeni gelecek “siyah ekran” henüz tam olarak etkinleştirilmedi. The Verge sitesine göre Microsoft, yeni gelen siyah renkli oturum açma ve kapatma ekranlarıyla uyum sağlayacak biçimde Windows 11 için siyah ekrana geçecek.

Bundan önce Microsoft, 2012’de çıkan Windows 8 ile birlikte hata ekranına üzgün bir yüz eklemişti. 2016’da ise Windows 10 ile birlikte QR kodları eklenmişti. Bu önemli değişikliklerden yıllar sonra hata ekranında önemli bir değişiklik yapıldığını görüyoruz. Microsoft, hata ekranını ilk olarak Windows 3.0’da sunarak BT uzmanlarına ve destek personeline donanımı ve bellek hatalarını teşhis etmesi için bir yol sunmuştu. Hata ekranı, Windows’un kendi çekirdek hatası veya hata denetimidir ve genellikle sistem yöneticilerinin mavi ekrana hangi sistem hatasının neden olduğunu analiz etmesine yardımcı olabilecek bir veri dökümü içerir.

Microsoft, Windows 11’de Siyah Ekrana geçerken tasarım ve düzen açısında Windows 10’da bulunandakine göre bir değişiklik yapmıyor. Durma kodu, kilitlenme dökümü ve üzgün yüz aynen kalıyor. Windows 11’in mevcut önizlemesi, Microsoft’un 2016’dan beri Windows Insider derlemeleri için kullandığı bir renk olan yeşil bir hata ekranı içeriyor.

Microsoft’un hata ekranının rengini neden maviden siyaha değiştirdiğinden tam olarak emin değiliz ve şirket henüz bu değişiklik hakkında bir yorum yapmadı. Ancak Windows 11 ile birlikte işletim sisteminin birçok yerinde kapsamlı değişiklik yapan Microsoft, hata ekranını da boş geçmek istememiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER