Teknoloji

Microsoft Windows 10’u 10 milyon kişiyle test ediyor

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft windows 10Microsoft, Windows platformunu test eden kullanıcılarının sayısını son yıllarda belirgin bir biçimde artırdı. Bundan yaklaşık 2 yıl önce, Windows 10 yayınlanırken yazılım devinin Windows Insider programının 5 milyon civarında üyesi vardı. Kısa süre içinde bu sayının ikiye katlanmasında şirketin yaklaşım değişikliği de önemli bir rol oynuyor. Dileyen herkes Windows 10’u test etmek için başvuruda bulunabiliyor. Microsoft Windows 10 testlerini hâli hazırda 10 milyon kullanıcıyla gerçekleştiriyor.

Windows 7 ve Windows 8’i görece daha gizli bir yaklaşım çerçevesinde geliştiren Microsoft, Windows’un erken sürümlerini sızdıranları cezalandırma yoluna gitmişti. Yeni Windows özelliklerini aylar boyunca gizli tutan şirket, artık sisteminde çok sayıda açık olsa bile yeni sürümleri gelişim sürecini deneyimlemek isteyenlerden saklamıyor.

Microsoft’tan Yusuf Mehdi, şirketin geçirdiği bu kültürel değişimi bir LinkedIn paylaşımında açıkladı. Xbox One’ın talihsiz çıkışında görev yapan isimlerden biri olan Mehdi, Microsoft’un yaklaşımını en yeni konsoluna gelen geri bildirimlerin ardından değiştirdiğini belirtti. “Hayran yaratamazsınız, onları kazanmanız gerek.” diyen Mehdi, artık her yeni ürün toplantısına girerken aklında “Hayranlarımız nasıl reaksiyon gösterir?” sorusunun olduğunu ifade etti.

Microsoft Windows 10 hedeflerine ulaşmak için Windows Insider programını genişletti

Hayranlarla buluşmak ve geliştirme sürecini şeffaf hâle getirmek Microsoft için çok kolay olmadı. Sürpriz yeni özelliklerin sunumu hassas bir dengeye bağlı olarak gerçekleşiyor. Buna ek olarak, gelişimi devam eden unsurlarda bazen sıkı kullanıcıları bile zorlayacak açıklarla karşılaşılabiliyor. Ancak Windows 10’un başarıya ulaşması için genişletilen Windows Insider programı, şu an için şirket adına eskisinden daha iyi işliyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER