Teknoloji

Microsoft Telefonunuz uygulamasına müzik kontrolleri getiriyor

microsoft telefonunuz android

Microsoft Telefonunuz uygulamasına müzik kontrolleri getirmeyi planlıyor. Bu sayede Android cihaz sahipleri telefonlarında hangi parçanın çaldığını bilgisayarlarında görebilecek ve çalan parçaları buradan kontrol edebilecek.

Yazılım üreticisi bu yeni özelliği Windows 10’un ön izleme versiyonlarında test etmeye başladı. Önümüzdeki haftalarda da herkes için kullanıma sunulması bekleniyor. Telefonda çalan parçalar Telefonunuz PC uygulaması ile eşzamanlanacak. Ayrıca dahili Windows 10 müzik kontrollerine benzeyen küçük bir oynatıcı da olacak.

Müzik parçası isimleri ve kapak resimleri gösterilecek ve eş zamanlanacak. Kontroller arasına ise oynat, duraklat, geri, ileri gibi klasik kontroller bulunacak. Ayrıca telefonda farklı kaynaklar ve müzik uygulamaları arasında geçişi sağlayacak bir açılır menü de müzik oynatıcısında bulunacak.

Spotify, YouTube Müzik, Google Podcasts ve bunun gibi birçok Android müzik uygulaması desteklenecek. YouTube videoları ve Audible ise kapsam dışı kalan ve desteklenmeyen en önemli uygulamalar olarak göze çarpıyor. Desteklenen uygulamaların Android bildirimleri içinde medya kontrollerini göstermeleri gerekecek.

Microsoft geçen yıldan bu yanan Telefonunuz uygulamasını kademeli olarak geliştiriyor. Daha önce de PC üzerinden telefon görüşmeleri başlatma veya gelen görüşmeleri cevaplama özelliği gelmişti. Aynı zamanda Android cihazının ekranını yansıtma özelliği getirilmişti.

Koronavirüs bilgileri Windows 10 arama bölümünde

Telefonunuz uygulamasındaki değişikliklerin dışında, Microsoft koronavirüs ile ilgili bilgileri Windows 10’da arama sonuçları içinde göstermeye başladı. Windows 10’daki tüm kullanıcılar bu bilgileri görüyor. Aynı zamanda pandemi ile ilgili önemli haber başlıkları ve Bing’in Kovid-19 Takipçisine bağlanan interaktif harita bağlantısı da burada yer alıyor. Microsoft bunu Windows 10’un kullanılabildiği 33 farklı ülke pazarında sunuyor. Köşedeki X simgesine tıklatarak kapatmanız da mümkün.

İLGİLİ HABERLER