Teknoloji

Microsoft’tan Surface Pro 7 Plus sürprizi

microsoft surface pro 7 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft CES’te pek büyük duyurular yapmasa da, dijital ortamda gerçekleştirilen CES 2021’de bir sürprize imza attı. Yazılım devi Surface Pro 7’yi çıkarılabilir SSD depolama alanı, daha büyük pil ve LTE desteğiyle yeniledi. Microsoft Surface Pro 7 Plus adını taşıyan bu yeni cihaz, ilk etapta sadece eğitim ve kurumsal müşterilerine satılacak.

Çıkarılabilir SSD, Microsoft’un yaptığı değişiklikler arasında öne çıkıyor. Şirket bunun özel veri koruma standartları bulunan ticari organizasyonlar için hazırlanmış bir güvenlik önlemi olduğunun altını çiziyor. SSD’nin çıkarılabilir olmasının sistem yöneticilerinin işini kolaylaştıracağı da söylenebilir.

LTE’nin eklenmesinin standart bir işlem olduğu söylenebilir. Ancak LTE desteği, Core i5 işlemcinin bulunduğu fansız versiyonla sınırlı durumda. LTE uyumlu versiyonda hem fiziksel SIM kartlar hem de eSIM kartlar destekleniyor. Microsoft bu desteğin 180’den fazla ülkede kullanılabileceğinin altını çiziyor.

Surface Pro 7 Plus, Surface ailesinin en büyük pil kapasitesine sahip üyesi konumunda. Şirketin bunu ekranı incelterek başardığı belirtiliyor. Microsoft’un termal sistemi de daha büyük havalandırma boşluğuyla geliştirdiğine dikkat çekiliyor.

Microsoft Surface Pro 7 Plus 11. nesil Intel işlemcilerle gelecek

Surface Pro 7 Plus’ta işlemci konusunda da bir iyileştirme söz konusu. Cihazda Intel’in 11. nesil Tiger Lake işlemcilerinin Core i3, i5 ve i7 konfigürasyonları kullanılıyor. Sadece i7 işlemcili modellerde fana ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte fayda var.

Microsoft Surface Pro 7 Plus için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Dizüstü bilgisayarın Core i3 işlemcili 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu ABD’de 899 dolar karşılığında satılacak. 32 GB RAM ve 1 TB depolama alanı bulunan i7 işlemcili versiyon içinse 2799 dolar ödemek gerekecek. LTE uyumlu modellerin satışı ise 1149 dolardan başlayacak.

İLGİLİ HABERLER