Teknoloji

Microsoft Surface Buds ile Apple AirPods’a rakip olmaya hazırlanıyor

microsoft surface buds

Apple‘ın AirPods kulaklığının teknoloji dünyası için bir tür “hedef ürün” olduğunu söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Pek çok şirket, AirPods’a rakip olacak bir ürün çıkardı veya çıkarmayı planlıyor. Microsoft da bu kervana katılmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Kulaklık pazarındaki iddiasını Surface Headphones ile ortaya koyan şirket, tasarım olarak AirPods’a daha yakın bir ürün üzerinde çalışıyor. Bu kulaklığın Microsoft Surface Buds adıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

Surface Buds’ta da kullanıcıların dijital asistanla sesli biçimde etkileşim kurabileceği belirtiliyor. Söz konusu dijital asistanın Cortana olacağını tahmin etmek ise pek zor değil. Cortana’nın masaüstündeki varlığı oldukça belirgin hâle gelse de, mobil cihazlarda veya diğer aksesuarlarda Cortana’yı etkin biçimde görmek pek kolay olmuyor.

2018’in sonlarında tanıtılan Surface Headphones, Microsoft’un Cortana’yı bilgisayarların ötesine taşımak için attığı ilk somut adımlardan biri olmuştu. Cortana ile sesli olarak etkileşime girmeyi mümkün kılan Surface Headphones’ta kullanıcılar dijital asistana soru sorabilmenin yanı sıra müziği de sesli komutlarla kontrol edebiliyor. Aktif gürültü önleme de Surface Headphones’un özellikleri arasında bulunuyor.

Surface Buds projesinin şirket içinde “Morrison” adıyla yürütüldüğü belirtilirken, kulaklığın nihai ismine henüz karar verilmediği söyleniyor. Birbirinden bağımsız iki topuzdan oluşan kulaklığın Surface Headphones’a kıyasla daha yoğun kullanım ve daha kolay taşıma amacıyla geliştirildiği söyleniyor.

Microsoft Surface Buds, önümüzdeki dönemde Apple AirPods ile rekabet hedefiyle piyasaya çıkacak tek ürün gibi olmayacak gibi görünüyor. Amazon’un da benzer bir kulaklık çıkarmak için hazırlandığına ilişkin haberler kısa süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER