Teknoloji

Microsoft Surface Headphones ile Bose ve Sony’ye rakip oluyor

surface headphones
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft‘un Surface etkinliğinde birtakım sürprizler de mevcuttu. Surface Pro 6, Surface Laptop 2 ve Surface Studio 2 cihazlarını tanıtan Microsoft, aynı zamanda 350 dolar fiyat etiketine sahip, yepyeni Surface Headphones kulaklıkları da tanıttı.

Gürültü önleyici özlelikli bu kulaklık yıl sonuna doğru piyasaya çıkacak. Ancak başlangıçta sadece ABD’de satılacak. Microsoft’un etkinliğinde gösterdiği siyah renkli ürünlerin aksine, kulaklıklar açık gri renkle geliyor.

Kafa üstü biçiminde ve kablosuz bağlantı destekli Surface Headphones yüksek kaliteli ses ve ayarlanabilir gürültü önleme imkanı sunuyor. Böylelikle kullanıcılar müzik dinlerken dışarıdaki gürültünün ne kadarını duyabileceklerini belirleyebilecekler. Gürültü önleme seviyesini değiştirmek için, sol kulaklıkta bulunan kadranı döndürmek yeterli oluyor. Sağda yer alan kadran ise ses seviyesini ayarlıyor.

Surface Headphones “Hey Cortana” desteği de sunuyor. Böylelikle elleri kullanmadan sesli konutları vermek mümkün. Kulaklığı çıkardığınız anda da çalan müzik otomatik olarak duruyor. USB-C üzerinden şarj olan bu kulaklıklar çıkarılabilir 3.5mm kulaklık kablosuyla da kablolu bağlantı imkanı sunuyor.

Microsoft, kulaklıkların kulaklarınıza rahat biçimde oturacağını ve “harikulade” ses kalitesi ve 13 seviyeli çevresel gürültü kontrolüyle sizi sarmalayacağını söylüyor. Her bir kulaklıkta iki adet hüzme şekillendirici mikrofon yer alıyor, toplamda ise sekiz adet mikrofon bulunuyor. Tüm bunlar sayesinde sese odaklanmanız sağlanıyor.

Microsoft, her bir kulaklık parçasına dokunmatik kontroller yerleştirmiş. Bu sayede çalan parçayı duraklatma veya atlatma kolaylıkla yapılıyor. Bluetooth ile 15 saatin üstünde pil ömrü sunuyor. Kulaklık jakı ile bağlandığında ise bu süre 50 saate çıkıyor. Ses de Microsoft’un Surface Headphones ile birlikte çıkaracağı özel uygulamayla ayarlanabilecek.

CNET’e göre, Surface Headphones üç yıldır geliştiriliyordu. Şu anda gürültü önleyici kulaklıklar pazarının liderleri Bose ve Sony’nin sunduğu seçeneklerle doğrudan rekabet edecek.

İLGİLİ HABERLER