Teknoloji

Surface Headphones 2 artırılmış gürültü engelleme ve pil performansıyla tanıtıldı

Microsoft’un üst sınıf, gürültü engelleme özellikli kulaklık pazarına ilk giriş ürünü olan Surface Headphones Türkiye’de satışa çıkmadı. Bu ürün yurt dışında satışa çıktığı ülkelerde Sony WH-1000XM3 gibi rakiplerine karşı çok fazla rekabet etme imkanı bulamadı. Microsoft’un yeni Surface Headphones 2 ile birlikte farklı bir açıdan yaklaşım sergilediğini görüyoruz.

Surface Headphones 2 daha iyi bir ses kalitesi, gürültü engelleme ve pil ömrü vadediyor. Üstelik bunları da 249 dolar gibi, nispeten daha uygun bir fiyattan sunuyor. Bu arada şirket, Surface Earbuds’ın yurt dışı fiyatını 199 dolara indirdi.

Microsoft, Surface Headphone 2’nin tasarımında çok fazla değişiklik yapmadı. Yine her iki kulak pedi de rahat süngerle kaplanmış ve sağlam bir kafa bandıyla birbirine bağlanmış. Bu sefer mat siyah renk seçeneği de var. Kulaklık kapları 180 derece dönerek boynunuzun etrafında daha rahat bir duruş sağlıyor. Bir kez daha ses kontrolü ve 13 seviyeli gürültü engelleme sisteminin kontrolü için iki adet kadran eklenmiş.

Microsoft, Surface Headphones 2’nin önceki modele göre daha iyi ses kalitesi ve iyileştirilmiş gürültü engelleme performansı sunduğunu söylüyor. Kulaklıkların içinde 40 milimetrelik “Free Edge” hoparlörler bulunuyor. Gelişmiş mikrofonlar ise görüşmeler ve görüntülü görüşmeler sırasında sesin berrak şekilde kayıt altına alınmasını sağlıyor.

Bunun dışında Surface Headphones 2, Microsoft’un belirttiğine göre gürültü engelleme ile 20 saate varan çalışma imkanı sunuyor. Daha önceki kulaklıklar ise ANC ve Cortana etkinleştirildiğinde 15 saate varan çalışma imkanı sunuyordu. Özellikle uzun yolculuklar dikkate alındığında pil ömründe önemli bir artış kaydedildiği görünüyor. Ancak Sony’nin 30 saatlik pil ömrü sunan 1000XM3 modelinin hâlâ gerisinde kalınıyor.

Surface Headphones 2 bugün itibarıyla 249 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu. Kulaklıklar 12 Mayıs’tan itibaren yurt dışında mağazalarda da satışa çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER