Teknoloji

Amazon AirPods ile rakip olacak Alexa destekli bir kulaklık hazırlıyor

amazon türkiye

Apple‘ın kısa süre önce tanıttığı yenilenen AirPods ile sadece “Hey, Siri” diyerek Apple’ın dijital asistanıyla iletişimi başlatmak mümkün oluyor. Görünen o ki, Amazon da benzer bir ürün çıkarmak için hazırlık yapıyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, e-ticaret devi de odak noktasında dijital asistanı Alexa’nın bulunduğu bir kablosuz kulaklık üstünde çalışıyor.

Detaylar henüz sınırlı olsa da; Bloomberg’in kaynakları, Amazon’un kulaklığının hem genel tasarım hem de özellikler bakımından AirPods’a yakın bir yerde duracağını belirtti. Şirketin öncelikli hedefinin ise ses kalitesi konusunda AirPods’u geride bırakmak olduğu söyleniyor. Apple’ın AirPods’ta sunduğu ses kalitesi, bazı kullanıcılar tarafından eleştiriliyor.

Sadece “Alexa” dendiğinde dijital asistanın aktif hâle geleceği iddiasına ek olarak, Amazon’un arama yanıtlama veya şarkı değiştirme gibi işlemler için hareketle kontrol özellikleri sunacağı da söyleniyor. Projenin Amazon’un donanım birimi Lab126’nın çatısı altında geliştirildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Lab126’nın ismi, geçtiğimiz yıl “Vesta” kod adlı ev robotuyla ilgili haberlerde gündeme gelmişti. Söz konusu robotun en temel özelliği olarak da Alexa desteği öne çıkmıştı.

Bloomberg’in haberine göre, Amazon’un kablosuz kulaklık geliştirme süreci çok sorunsuz gitmiyor. Özellikle geliştirme sürecinde çeşitli gecikmelerin yaşandığı belirtilirken, şirketin son birkaç aydır parça tedarikçisi ve üretim ortağı aradığı ifade edildi.

Amazon ürün duyurularını genellikle eylül ayında yapıyor. Dolayısıyla kablosuz kulaklık için yapılacak resmi duyurunun da eylül ayında gerçekleştirilmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER