Manşetler

AirPods 2 daha iyi pil ömrü, kablosuz şarj ve “Hey Siri” özelliğiyle duyuruldu

apple airpods 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın sürpriz ürün duyuruları haftası ikinci nesil AirPods ile devam ediyor. AirPods 2, yeni bir kablosuz şarj özellikli kasa ve H1 yonga ile geliyor. Şirket, yeni kulaklıkların iyileştirilmiş pil ömrü ve sanal asistanı herhangi bir düğmeye basmadan etkinleştiren “Hey, Siri” desteğine sahip olduğunu belirtiyor.

Birkaç aydır Apple’ın AirPods’un yeni nesil versiyonunu çıkaracağını konuşuyorduk. Kablosuz şarj, Hey Siri desteği gibi özellikler de konuşulanlar arasında yer alıyordu.

AirPods 2, standart kasa veya yeni gelen kablosuz şarjlı kasa seçenekleriyle sunulacak. Her biri 24 saatten daha uzun süre toplam dinleme süresini vadediyor. Kablosuz kasa Qi uyumlu, bu sayede yeni iPhone’ları şarj edebilen tüm kablosuz şarj cihazlarıyla şarj edilmesi mümkün olacak.

Yeni kulaklıklarda, yukarıda da belirttiğimiz gibi Apple tasarımı H1 yongası yer alıyor. Kulaklıklar için özel olarak tasarlanmış bu bileşen, daha hızlı bağlantı süresi, daha iyi pil ömrü ve elleri serbest bırakan “Hey Siri” özelliğini mümkün kılıyor. Yeni kablosuz kulaklıklar sesli komutlar için sürekli dinleme hâlinde olacak. Bu yeni yonga daha da iyileştirilmiş eşleştirme imkanı sunmanın yanı sıra, iOS cihazları ve Apple Watch arasındaki geçişi de iki kat hızlandıracak.

AirPods’un kablosuz şarj kutulu versiyonu 1399 TL’lik fiyat etiketine sahip. Apple’ın web sitesinde ve Apple Store uygulamasında bugünden itibaren satışa sunuldu. Normal şarj kutulu AirPods yine 1099 TL’lik eski fiyattan satılmaya devam edilecek. AirPods için kablosuz şarj kutusu satın almak isteyenler de 549 TL karşılığında buna sahip olabilecekler. Bu arada AirPods sahipleri, kulaklıklarına istedikleri işlemeyi ücretsiz olarak yaptırabilecekler.

İLGİLİ HABERLER