Teknoloji

Microsoft Surface Book 2 önümüzdeki ay tanıtılabilir

microsoft surface book 2Microsoft, dizüstü bilgisayarı Surface Book’u tanıttığında ürüne çıkarılabilir bir ekran ekleyerek herkesi şaşırtmıştı. Ancak yazılım devi, söz konusu tablet özelliğini yeni Surface Book’a eklemeyebilir. DigiTimes’ta yer alan haber, yeni dizüstü bilgisayarın gözler önüne çıkacağı zamanı da işaret ediyor. Habere göre, geniş ölçekli üretimi başlayan Microsoft Surface Book 2 önümüzdeki ay tanıtılabilir.

DigiTimes’ın bu tarz tahminlerinin doğruluğu konusundaki sicili biraz karışık. Dolayısıyla haberdeki iddialara biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ancak DigiTimes’ın Microsoft’un monitör bilgisayarı Surface Studio konusundaki öngörü ve tahminlerinin isabetli olduğunu da unutmamakta fayda var.

Yeni Surface Book’ta 13.5 inç bir ekranın bulunacağı ve tasarımındaki değişiklik nedeniyle başlangıç fiyatının 1000 dolar seviyesine ineceği söyleniyor. DigiTimes’ın haberinde Microsoft’un geçtiğimiz yıl 500 bin Surface Book sevkiyatı gerçekleştirdiği bilgisi de yer alıyor. Çıkarılabilir ekranın varlığı nedeniyle Surface Pro ile yaşadığı çakışma nedeniyle Surface Book’a olan talebin düşük kaldığı söyleniyor.

Microsoft Surface Book 2 radikal tasarım değişiklikleriyle gelebilir

Microsoft geçtiğimiz ekim ayında Surface Book’ta daha gelişmiş pil ömrü ve grafik desteği sunmak adına performans tabanlı değişiklikler yapmıştı. Bu versiyonda menteşe boşluğu da biraz küçültülmüştü. Microsoft’un Surface Book 2 ile birlikte tasarımda da radikal değişiklikler yapacağı da iddia ediliyor. Bu iddianın doğru olup olmadığını görmek içinse en azından önümüzdeki aya kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER