Teknoloji

Sephora artırılmış gerçeklik ile sanal makyaj denemeleri yapmayı sağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sephora artirilmis gerceklikKozmetik zinciri Sephora artırılmış gerçeklik teknolojisinin güzellik ürünleri alışverişinin geleceğinde önemli bir rol oynayacağına dair inancını yeni hizmetiyle gösteriyor. iOS uygulamasını güncelleyen şirket, uygulamaya “Sephora Virtual Artist” adını verdiği bir bölüm ekledi.

Artırılmış gerçeklik şirketi ModiFace ile birlikte geliştirilen özellik; kullanıcıların yüzünü tarıyor, gözlerinin ve dudaklarının olduğu yeri buluyor ve farklı makyajların test edilmesini sağlıyor.

Hâli hazırda uygulama ile sadece farklı ruj renkleri, göz farları ve takma kirpik tarzları denenebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde beğendikleri ürünleri satın alabiliyor. Uygulamada aynı zamanda sanal bir makyaj eğitimi de veriliyor. Bu eğitim kapsamında kullanıcılara nasıl kontur çekecekleri ve göz kalemiyle nasıl kanatlı bir görüntü oluşturabilecekleri anlatılıyor. Eğitimde anlatılanlar da kullanıcıların yüzüne uygulanabiliyor.

Uygulamayı deneyenler hâlâ geliştirilmesi gereken noktaların bulunduğunu belirtirken, özellikle renklerin ciltteki duruşunun yeterince net anlaşılamamasına dikkat çekiyor. Eğitim bölümünün ise oldukça faydalı olduğu ifade ediliyor.

Sephora artırılmış gerçeklik teknolojisinden başarılı biçimde faydalanıyor

Sephora’dan önce başka şirketler ve uygulamalar da artırılmış gerçeklik teknolojisinden makyajın yüzde nasıl duracağını göstermek için faydalanmıştı. Sephora bu oyuna geç dahil olsa da, ortaya başarılı bir iş koyuyor. Sephora’nın iOS uygulamasının henüz iTunes App Store Türkiye mağazasında bulunmadığını da belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER