Teknoloji

Microsoft Start ile haber ve hava durumu için yenilenen bir alan

microsoft start

Microsoft, Windows 11’e entegre edilen ve çevrimiçi olarak, iOS veya Android cihazlardan da erişilebilen kişiselleştirilmiş bir haber akışı olan Microsoft Start’ı salı günü kullanıma sundu. Start, bugün Windows 10’da mevcut olan Microsoft Haber akışına benzer bir işlev sunuyor. Aslında Microsoft, bunları Microsoft Start altında yeniden markalaştırıyor ve akışı Windows 11 widget’ları bölümüne ve Windows 10 görev çubuğuna entegre ediyor.

Microsoft Haber’e çok benzeyen Microsoft Start, binden fazla yayıncının haber ve medya kanallarını içeriyor. Microsoft, kullanıcılara hangi haberlerin sunulduğunu sıralamak ve içeriği ilgi alanlarına ve içerikle nasıl etkileşim kurduğunuza göre kişiselleştirmek için yapay zekâ ve makine öğrenimi algoritmaları kullanıyor. İşin içinde insan müdahalesi de var, ancak Microsoft geçen yıl Microsoft Haber ve MSN kuruluşlarında düzinelerce gazeteci ve editör çalışanını işten çıkarmıştı, bu nedenle editörlerin müdahalesinin çok fazla olmayacağı düşünülüyor.

Start, özet akışında en çok okunan haberleri, kişiselleştirilmiş önerileri ve spor skorlarını veya hava durumunu gösterecek. Bu yeni özellik, Microsoft’un son yıllarda MSN, Microsoft Haber ve Windows 10’daki görev çubuğu widget’ı ile yaptığı çabaların birleşimi olarak nitelendirilebilir. MSN ortadan kalkmayacak, ancak Microsoft Start, Microsoft Haber’in yeni adı olacak.

Bağımsız bir web sitesi olan MicrosoftStart.com‘a tüm modern web tarayıcılarından erişilebiliyor. Microsoft Haber’in mobil uygulamaları da bu yeni isimle birlikte yeniden adlandırılıyor. Windows 11 önümüzdeki ay dağıtıma çıktığında, Microsoft Start da yeni işletim sisteminin özel bölümünde widget biçiminde mevcut olacak. Microsoft Edge, yeni sekme sayfasında bir Microsoft Start akışı da içerecek.

Microsoft Start’ı denemek isterseniz, şu anda çevrimiçi olarak veya iOS ve Android mobil uygulamaları aracılığıyla kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER