Teknoloji

Microsoft Seeing AI iPad desteği ve yeni özelliklerle güncellendi

microsoft seeing ai

Microsoft Seeing AI adını verdiği uygulamasıyla görme engellilere ve görüş konusunda sıkıntı çekenlere destek oluyor. Uzun süredir kullanımda olan uygulama, kullanıcıların etraflarında olup biten hakkında daha somut fikir edinmesini sağlıyor. Ancak hazırlanan son güncelleme ile Seeing AI uygulaması, kullanıcılara telefonlarında olup biteni anlatmaları konusunda da yardımcı olacak.

Seeing AI için hazırlanan güncelleme, kullanıcılara iPhone’larındaki fotoğrafları dokunma yoluyla keşfetme imkanı veriyor. Bir resmin üstüne dokunulduğunda kullanıcılar hem resimdeki nesneler hem de resimdeki ortam hakkında bilgi sahibi olacak. Scene kanalıyla çekilen fotoğrafların yanı sıra film rulosundaki ve diğer uygulamalardaki fotoğraflarla ilgili tanımlar da Seeing AI ile aktarılacak. Bu özelliğe uygulamanın ayarlar menüsü üzerinden erişilecek.

Microsoft uygulama için yayınladığı son güncellemeyle iPad desteği de sunuyor. Bunun ekran boyutundan ziyade kullanım alanları açısından önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Pek çok kişi, iş ortamında rahatça telefon kullanamıyor. Bu da telefonun kullanılamadığı yerlerde iPad desteğini daha önemli hâle getiriyor.

Microsoft Seeing AI güncellemesiyle başka iyileştirmeler de yapıyor. Kanal sıralamasının kullanıcılar tarafından düzenlenebilmesi ve yüz tanıma özelliğine hızlı erişim, bu yenilikler arasında öne çıkıyor. Uygulamanın sadece iOS üzerinde mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER