Teknoloji

Microsoft PowerPoint sunum provası yapmaya yardımcı olacak

microsoft powerpoint

Microsoft PowerPoint kullanıcılarına sunum provasında yardımcı olan “Presenter Coach” (Sunucu Koçu) özelliğini web’e özgü olmaktan çıkardı. Artık PowerPoint’i masaüstünde veya mobilde kullananlar da bu özellikten yararlanabilecek. Microsoft’tan verilen bilgiye göre; Presenter Coach’a Mac, Windows, iOS, Android üzerinden de erişilebilecek.

Presenter Coach, sunum yüksek sesli biçimde prova edilirken kullanıcıyı dinliyor ve analiz ediyor. Hızlı veya yavaş konuşma konusunda kullanıcıları uyaran Presenter Coach, aralarda “ımmm” gibi seslerin fazla çıkıp çıkmadığını da kontrol ediyor. Buna ek olarak, sunumdan ruhsuz bir okuma yapılıp yapılmadığı da değerlendirilen noktalar arasında bulunuyor.

Presenter Coach, kapsama alanının genişlemesiyle birlikte yeni özellikler de kazanıyor. Kullanıcıların vücut dilini inceleyecek olan Presenter Coach, tekrarlanan veya yanlış telaffuz edilen sözler konusunda da uyarıda bulunacak. Sunumda küfür edilmemesi de Presenter Coach’un kontrolündeki konular arasında yer alıyor.

microsoft powerpointMicrosoft PowerPoint, hem öğrencilerin hem de profesyonellerin bir numaralı sunum hazırlama aracı konumunda. Presenter Coach da PowerPoint kullanıcılarına hazırladıkları sunumu aktarım kabiliyetlerini ölçmelerine yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER