Teknoloji

Microsoft proje yönetimi uygulaması Planner’ı yayınladı

microsoft plannerMicrosoft Planner uygulamasıyla şirketlerin ve küçük ekiplerin ortak çalışma süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Office 365 setinin bir parçası olarak ücretsiz yayınlanan uygulama, Asana ve Trello gibi proje yönetim servislerine benzer bir imaj çiziyor.

Potansiyel kullanıcılara sıra dışı bir şey vadetmeyen Microsoft Planner, mevcut bir konseptin farklı bir uygulaması niteliğini taşıyor. Dijital bir pano olarak nitelenebilecek platformda kullanıcılar proje süreçlerini takip edebiliyor, arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor ve gerektiğinde dosya paylaşabiliyor. Planner, OneNote ve Outlook gibi diğer Microsoft servisleriyle de entegre biçimde çalışıyor.

Planner ile aynı vazifeyi gören çeşitli uygulamalar olsa da, Microsoft markasının varlığı uygulamaya ayrı bir güç katıyor. Daha öncesinde adını duymadığı bir geliştiricinin imzasını taşıyan bir uygulamayı kullanmak istemeyenler için Microsoft Planner bir tür “güvenli seçim” niteliği kazanabilir.

Şirket, Portekiz’in Cascais şehrindeki yerel makamların şimdiden tüm iş akışını Planner’a taşıdığına dikkat çekti. Klasik Office müşterileri, Microsoft tarafından potansiyel Planner kullanıcıları olarak tanımlanıyor.

Proje yönetimi uygulamaları kulağa çok heyecan verici gelmese de, çevrim içi ortamda ortak çalışma yürüten işletmeler açısından büyük önem taşıyor. Günümüzde farklı ölçeklerdeki pek çok kurumsal yapı, günlük işleyişinde bu tarz uygulamalardan faydalanıyor. Dolayısıyla Microsoft’un proje yönetimini kolaylaştırma amaçlı bir uygulama yayınlamasına şaşırmamak gerekiyor.

Microsoft bir süredir şirket satın alarak popüler yeni pazarlara giriyordu. Ancak Planner’ın çıkışı, söz konusu stratejiden sapılabileceği anlamına geliyor. Sunrise, Wunderlist, Accompli gibi uygulamaları satın alarak yeni ufuklara yelken açan şirket, proje yönetimi konusunda Asana veya Trello’yu satın almak yerine kendi çözümünü en baştan geliştirmeyi tercih etmiş gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER