Teknoloji

Microsoft’tan OneNote 2016 masaüstü uygulaması için geri adım

microsoft onenote 2016
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, OneNote 2016 masaüstü uygulamasının fişini çekmekle ilgili kararını değiştirdi. Şirket, geçtiğimiz yıl Office 2019’u yayınlarken OneNote’un masaüstü versiyonunda herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Microsoft bunun yerine Windows 10 için yapılmış ayrı bir Evrensel Windows Uygulaması’na odaklanmayı seçmişti.

Bu karar değişikliğiyle ilgili olarak Microsoft’un resmi blogundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “OneNote 2016 için ana akım desteği 2020’nin ekim ayının sonrasında da sürdüreceğiz. Böylelikle kendiniz için en uygun olan OneNote versiyonunu kullanmaya devam edebileceksiniz.”

Yapılan bu değişiklik, OneNote 2016 için sunulan desteğin 14 Ekim 2025’e kadar uzatılması anlamına geliyor. Microsoft, OneNote 2016’nın yüklenme şeklinde bile değişikliğe gidiyor. Mart ayından itibaren, masaüstü uygulamalarını da içeren Office 365 yüklemelerinde kullanıcılara OneNote 2016’nın masaüstü versiyonu sunulacak. Buna ek olarak, OneNote 2016 Microsoft’un internet sitesi üzerinden de manuel olarak indirilebilecek.

Microsoft OneNote 2016 konusunda kullanıcı tercihine kulak verdi

OneNote’un masaüstü uygulaması, bu hafta itibarıyla koyu renk moduna da kavuşuyor. Bu imkandan hem Office 365 aboneleri hem de Office 2019 kullanıcıları yararlanabilecek. Microsoft’un koyu renk moduyla ilgili açıklaması ise şu şekilde: “OneNote’u bu modda kullanmak, düşük ışıklı ortamda okunulabilirliği artırabilir. Notların yanı sıra kullanıcı arayüzü de daha okunaklı hâle gelebilir. Kontrastın yükseldiği bu mod sayesinde göz yorgunluğunuz da azalabilir.”

Microsoft OneNote 2016 uygulaması konusunda geri adım atarak pek çok kişiyi şaşırtmışa benziyor. Ancak bu durumda kullanıcı tercihinin etkili olduğunu görmek de fazla zor değil. Kullanıcıların Evrensel Windows Uygulaması yerine masaüstü uygulamasını seçmesi, Microsoft’u da bu karara yönlendirmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER