Teknoloji

Microsoft Office 365 kullanıcılarını “toplu yanıt fırtınalarından” koruyacak

microsoft office 365

Microsoft, Office 365 kullanıcıları için küçük ancak önemli bir güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Bu güncellemenin parçası olan yeni Exchange özelliği sayesinde kullanıcıların e-postalara verilen toplu yanıtlardan kurtulması mümkün hâle geliyor.

Yeni özellik sayesinde şirketler, bir saat içinde 10 adet toplu yanıt mesajının 5 binden fazla kişiye gönderilmesi durumunda daha fazla yanıtın verilmesini engelleyebilecek. Böyle bir durum yaşanırsa, sistem dört saat boyunca yanıtları durduracak. Böylelikle hem gelen kutuları rahatlayacak hem de kullanıcılar sakinleşebilecek.

Microsoft’un bu özelliği biraz daha iyileştirmesi ve küçük ölçekli şirketlerin de kullanımına uygun hâle getirmesi bekleniyor. Sistem yöneticilerinin savunma mekanizmasını özelleştirebilmesi ve “toplu yanıt fırtınaları” için bildirim gönderebilmesi de planlar arasında yer alıyor.

Orta ölçekli bir işletmede çalışan Microsoft Office 365 kullanıcılarının bu özellik için hâlâ biraz beklemesi gerekiyor. Yine de, bu özelliğin zamanlamasının genel olarak uygun olduğu rahatlıkla söylenebilir. E-postanın artık eskiye kıyasla daha da önemli bir ofis aracına dönüşmesi, gelen kutularının “ferah” tutulması ihtiyacını daha da kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER