Teknoloji

Microsoft Office 365 için Napa bulut tabanlı geliştirme araçlarını tanıttı

Microsoft Office’in yeni versiyonu daha güçlü bulut entegrasyonuyla birlikte geliyor ve şirket yazılımcıların geliştireceği yeni nesil uygulamaları bulut dostu yazılımları kullanarak yeni ofis ürünleriyle eşleştirmeyi umuyor. Bu amaçla geliştirilen bulut uygulama modelinin duyurusu da yapıldı. Model, esnek web standartlarına ve Napa adı verilen yeni bir geliştirme araç setine odaklanıyor.

Bulut tabanlı SharePoint uygulaması Napa şu sıralar Microsoft Office 365 Ön İzleme Sürümünü kullanan herkesin erişimine açık durumda. Bu araç Visual Studio 2012 gibi daha zengin niteliklere sahip geliştirme araçlarıyla birlikte de çalışabiliyor. Uygulamalar geliştirildikten sonra kullanıcıların ek işlevleri ve eklentileri edinebileceği Office Mağaza üzerinden indirilebilecek.

Office veya SharePoint’in işlevselliğini artıracak uygulamaları geliştirmek çoktan mümkündü ve daha eski yöntemler de kullanılmaya devam edecek, ancak yazılımcılar bu yöntemlerle geliştirdikleri uygulamaları Office Mağaza üzerinden yayınlayamayacak. Ne var ki, yeni sistemle birlikte Microsoft uygulamaların geliştirilme sürecini tek bir yönteme indirmeyi ve girişi için engelleri azaltmayı planlıyor.

İlgili >> Microsoft Geliştirici Ağı (1), Microsoft Geliştirici Ağı (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER