Teknoloji

Microsoft Mesh ile iletişimde geleceği inşa edecek

microsoft mesh

Microsoft Mesh adını taşıyan yeni platformuyla artırılmış gerçeklik ve yüksek hızlı internet bağlantısından yararlanarak insanları buluşturmayı amaçlıyor. Farklı kıtalardaki insanların bile aynı ortamdaymış gibi hissetmesini sağlayayacağını belirten Microsoft, dijital ortamda gerçek zamanlı etkileşimlerin kurulabileceğinin de altını çiziyor. Yazılım devi, her platformda veya cihazda çalışabilecek Mesh uyumlu uygulamalar konusunda da bilgi verdi.

Microsoft’un hazırladığı tanıtım videosu, şirketin Mesh için oluşturduğu vizyon konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Hem yakın gelecek hem de daha uzak gelecek için hedefler belirleyen Microsoft’un bazı çılgın fikirlerinin olduğu da görülüyor. Ancak ilk etapta daha kolay hedefler doğrultusunda ilerlenecek.

Microsoft Mesh’te Microsoft Teams ve Microsoft Dynamic 365 entegrasyonu ilk andan itibaren sunulacak. Bu iki platformla entegrasyon sağlanması sayesinde iş ortaklarının Mesh üzerinde farklı ve heyecan verici deneyimler oluşturabileceği belirtiliyor.

Microsoft’un iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Frank X. Shaw, “Şimdilik gelecekte olabilecekler konusunda gündüz düşleri görmek eğlenceli” ifadesini kullandı. Sistemin çalışması için bir artırılmış veya sanal gerçeklik başlığına ihtiyaç duyulmaması ise işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

microsoft meshHalihazırda Mesh’e teknik olarak genel bir bakış atmak mümkün. Microsoft Azure üzerine inşa edilen sistem, geliştiricilerin “kapsayıcı, platformlar arası karma gerçeklik uygulamaları” hazırlamalarını amaçlıyor.

Mesh uyumlu ilk uygulamalar yukarıda da belirttiğimiz gibi Microsoft Teams ve Microsoft Dynamics 365 olacak. AltspaceVR ve HoloLens Mesh uygulaması da kısa süre içinde hazır hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER