Teknoloji

Microsoft Internet Explorer markasını sonlandırıyor

internet explorer

internet-explorer-131112

Halihazırda “Project Spartan” kod adıyla anılan yeni internet tarayıcısının yakında yeni bir isme kavuşacağını açıklayan Microsoft, Internet Explorer markasının tarihin tozlu sayfalarında kalacağının ipucunu verdi. Microsoft Convergence etkinliğinde konuşan şirketin pazarlama şefi Chris Capossela, Windows 10’daki internet tarayıcısı için isim bulma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Capossela, halihazırda “Project Spartan” olarak anılan internet tarayıcısını yeniden isimlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Internet Explorer kurumsal uyumluluk adına Windows 10’un bazı sürümlerinde boy göstermeye devam edecek. Ancak ayrı bir isme kavuşacak olan Project Spartan, Windows 10 kullanıcılarının internet erişimindeki temel araç olacak. Microsoft böylelikle Internet Explorer’ın yıllar içinde oluşan kötü imajını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Şirketin eski Internet Explorer şefi Dean Hachamovitch’in geçtiğimiz aralık ayında Microsoft ile yollarını ayırması, tarayıcı için bir dönemin kapanmak üzere olduğunun işaretini vermişti.

microsoft-marka-arastirma-internet-tarayicisi

Capossela, Windows veya Internet Explorer markaları yerine doğrudan Microsoft markasını kullanmanın daha etkili olacağını gösteren bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Microsoft’un pazarlama şefi, şirketin yeni tarayıcı için Microsoft’un yanına bir isim ekleyerek oluşturacağı markanın kullanıcılar nezdinde çok daha etkili olacağını ifade etti.

Şirket yeni internet tarayıcısı için çeşitli isimleri pazar araştırmalarıyla test etse de, Internet Explorer halefinin tam adının ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Microsoft’un kendi araştırmasının sonuçlarına bakıldığında ise şirketin Internet Explorer markasını geride bırakma ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER