Teknoloji

Microsoft Flipgrid ile eğitimin sosyal boyutuna odaklanacak

microsoft flipgridGünümüzde eğitim denince akla okumaktan, yazmaktan ve matematik bilgisinden çok daha fazlası geliyor. “Nasıl öğreneceğini öğrenmek” de eğitimin önemli parçaları arasında bulunuyor. Microsoft Flipgrid isimli şirketi satın alarak söz konusu yeteneklerin öğretilmesi konusunda akıllara gelen ilk seçenek olmayı istiyor.

Flipgrid’in kurduğu eğitim platformu, iletişim ve kayıpların ardından yeniden ayağa kalkma gibi sosyal ve duygusal yeteneklerin geliştirilmesi üzerine çalışıyor. Microsoft’tan şimdilik Flipgrid’i mevcut portföyüne nasıl entegre edeceği konusunda somut bir bilgi verilmezken, şirket ilk iş olarak Flipgrid’e okulların erişimini ücretsiz hâle getirdi.

Flipgird’in sunduğu özelliklerin diğer partner ekosistemlerle çalışmaya devam edeceğinin sözünü veren Microsoft, böylelikle hâli hazırda Google’ın eğitim materyallerini kullanan okulları da rahatlattı.

Microsoft Flipgrid’i satın alarak okullardaki rolünün değişimine uygun bir hamle gerçekleştirmiş oldu. Eğitim konusunda Google’a karşı ciddi anlamda kayıplar yaşayan şirket, Flipgrid ile eğitim sektöründe kendisine Google’ın gölgesini üzerinde hissetmeyeceği bir alan da açmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER