Teknoloji

Microsoft Edge yakında YouTube videolarında gerçek zamanlı çeviri desteği sunacak

microsoft edge youtube

Microsoft Edge yakında YouTube, LinkedIn, Coursera gibi sitelerde gerçek zamanlı video çevirisi sunacak. Microsoft, bu yılki Build etkinliğininde, yeni yapay zeka destekli özelliğin, konuşulan içeriği siz izlerken canlı olarak hem dublaj hem de altyazı yoluyla çevirebileceğini duyurdu.

Bu özellik şu ana kadar İspanyolcanın İngilizceye çevirisinin yanı sıra İngilizcenin Almanca, Hintçe, İtalyanca, Rusça ve İspanyolcaya çevirisini de destekliyor. Edge’in yeni yapay zeka özelliği, videoları kullanıcının ana diline çevirmenin güzel bir yolunu sunmanın yanı sıra, videoları sağır veya işitme güçlüğü çeken kişiler için de daha erişilebilir hale getirecek.

Edge ayrıca Reuters, CNBC ve Bloomberg gibi haber sitelerindeki videolar için gerçek zamanlı çeviriyi de destekleyecek. Microsoft gelecekte daha fazla dil ve desteklenen web sitesi eklemeyi planlıyor.

Microsoft Edge YouTube videolarını özetleyebiliyordu

Bu, Microsoft’un Copilot ile entegrasyon yoluyla Edge’e eklediği bir dizi yapay zeka özelliğinin en yenisi oldu. Edge zaten YouTube videolarını özetleme olanağı sunuyor ancak özeti oluşturmak için videonun transkriptini kullandığından her videonun metin özetlerini oluşturamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER