Teknoloji

Microsoft Discord’u satın almak için anlaşmaya yakın

discord microsoft

Microsoft’un sesli oyun sohbet servisi Discord ile ilgilendiğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Yazılım devinin Discord için 10 milyar doların üstünde bir meblağ ödemeye hazır olduğu belirtilmişti. Son haberler, Microsoft ve Discord anlaşmasının çok uzak olmadığını gösteriyor.

İlk haberlerde Microsoft’un Discord’la ilgilendiği belirtilse de, tarafların anlaşması konusunda bir işaret verilmemişti. The Wall Street Journal’ın haberine göre, iki şirket arasındaki görüşmelerde belli bir ilerleme kaydedilmiş durumda. Microsoft ve Discord’un önümüzdeki ay itibarıyla satış için bir anlaşma imzalayabileceği belirtiliyor.

Yine de, tarafların anlaşmasının garanti olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Daha önce çıkan haberlerde Discord’un halka arz seçeneğini de değerlendirdiği ve bu seçeneği daha makul bulduğu iddia edilmişti.

Microsoft, Discord için oyunların da ötesinde bir plan kuruyor gibi görünüyor. Şirketin platformu “toplulukların konuşabileceği bir yer” olarak değerlendirdiği belirtiliyor. Bu da Microsoft’un Discord’u Xbox ekosistemine hapsetmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER